CREScendo ide dalje!

0
1
luka2

I ove godine CRESendo music festival, koji se održava 25. & 26. lipnja 2010. u ljetnom kinu grada Cresa, ponovno priprema raznolik glazbeni program.

Festival otvara Mate Matišić kvartet, a kao posebnost želimo istaknuti Šimuna Matišića, koji je već svirao bubnjeve na prvom Crescendu u programu jam – sessiona kao dvanaestogodišnjak, a ove godine nastupa kao solist u kvartetu svog oca Mate.

Prvog dana festivala svoju premijeru imat će i Kruno Levačić Trio koji će za ovu priliku nastupiti s pjevačicom Astrid Kuljanić.

Drugu večer festivala započinje slovenski gitaristički trio Uroša Rakovca koji će predstaviti svoj album Poganjki/Seedlings, a festival zatvara Luka Udjbinac Jazzsperience zajedno s popularnom pjevačicom Ivanom Kindl, koju inače nemate prilike čuti u jazz izričaju.

Osim u glazbenom programu, kao i prošlih godina moći ćete uživati u tradicionalnim creskim proizvodima po izboru udurge „Ruta“, a za vizualni dio festivala pobrinut će se Iva Pevalek i Magrit Soldičić koje će prirediti izložbu slika i fotografija. Dio prikupljenog novca od prodaje djela donirati će se udruzi „Ruta“ za organiziranje dječjih radionica.