Objavljeno 10/10/2012 - mixpress - VIJESTI
 
 

Poslušajte novi singl zagrebačkih Interzone

Share Button

clip_image002

Novi singl stiže nam od zagrebačkog benda Interzone. Pjesmu ‘Tena’, koju potpisuje Darko Klarić, poslušajte na slijedećem linku:

Interzone – Tena  (mp3)

INTERZONE je autorski rock bend iz Zagreba, osnovan 2007. godine, koji okuplja glazbenike s iskustvom na zagrebačkoj rock sceni (Cry Babies, Greaseballs, Minus Cway, Neboyse,…). Djeluju kao trio u sastavu: Krunoslav Rimac (gitara, vokal), Darko Klarić (bas) i Dražen Lulić (bubnjevi), a sviraju plesni i melodični indie-rock 21. stoljeća s akcentima na eighties & new wave.

Od svog osnutka, koncertno su aktivni na zagrebačkoj klupskoj sceni (Jabuka, Sax, Spunk, Tvornica, Močvara, Boogaloo …), a ovo ljeto nastupili su uz bendove TBF, Goribor, Dječaci, Disciplina kičme, na najvećem alter Open Airu, „Festival 7. jezera“ u Pločama.

Istoimeni CD prvijenac izdali su nedavno pod okriljem izdavačke kuće „Anubis“, a jedini oficijelni animirani video koji je izradila tvrtka „Kreativni val“ emitira se na CMC TV kanalu. Na nastupnom albumu se nalazi 12 pjesama (11 autorskih na hrvatskom + jedna obrada na engleskom „Decades“ od grupe Joy Division.

U snimanju albuma sudjelovali su i: tonski snimatelj gospodin Božidar Pandurić (dobitnik Porina u kategorije klasične glazbe), akademski muzičari: Vitold Košir (viola), klaviristica/skladateljica Bianca Ban te Teo pjevač punk benda FNC Diverzanti, a ilustraciju na naslovnici Cd-a je izradio svjetski poznat & ugledni dizajner gospodin Milan Trenc.

Rock kritičarima se INTERZONE sviđaju kažu: (isječci citati objavljenih recenzija…….

Zlatko Gal, Hrvoje Horvat, Vedran Harča, Vladimir Horvat, Darko Ciglenečki, Mirsad Mujkanović :

…….”Joy Division koji nije u bedu, bio bi najkraći opis albuma”…..”barem polovica albuma s lakoćom ulazi u „hall of fame“ hrvatskog rocka 2011. godine”

……..”pojavi se netko poput zagrebačke trojke Interzone i na trenutak nas vrati u vrijeme kad smo mogli „pogledati u oči“ čak i Londonu ili Manchesteru”

…. …”najbolji ovdašnji odgovor na aktualni angloamerički revival čijim su predstavnicima Joy Division, Gang Of Four i Echo & the Bunnymen važniji od bilo čega što se ikad dogodilo u rock’n’rollu”…”.Debi album zagrebačkog trija ima čudne teme i neobične aspekte gledišta, a glazbeno razara svojim energičnim new-wave/ post-punk zvukom”

….”Dokaz je to da su drugačiji i posebniji bend, bend koji ima svoje ‘ja’ i stvari gleda iz jednog sasvim drugačijeg, međuprostornog aspekta”, “Samim time, donose nam album koji ne samo da spada u sam vrh ovogodišnje rock produkcije u Hrvata, već postaje i jedno od najaktualnijih izdanja koje smo dobili posljednjih godina”

……. “Okvir u kojem Interzone balansiraju je XTC i Gang of Four zaraženi s virusom Joy Divisiona uz jednostavne, ali i efektne melodije koje se najčešće sastoje od svega nekoliko akorda. Time su dobili zaraznu i plesnu atmosferu pjesama koja će sigurno pomoći u radiofoničnosti pjesama i samog albuma”

….”Garažni rock, punk i novovalna poetika ranih osamdesetih našli su se u istom talioničkom loncu tvoreći čvrstu leguru eponimnog prvijenca Interzonea”

…….”„Treći red“ počinje baražem bubnjeva nalik na onaj iz klasika Idola „Zašto su danas devojke ljute“ da bi se potom razvio u Gang Of Fourovski razarač teškog kalibra, a tu je i sirova plesna žestica „Tena“ koja zatvara album. Reske gitare u „Jupiteru“, jednom od mojih favorita i potencijalnom kandidatu za sljedeći singl, otkrivaju i sklonost ka iščašenom alter popu kojeg su njegovali rani XTC koji je također dosta uticao na zvuk benda (sjećate se klasika „Senses Working Overtime“, to je dio opće lektire). Već pomenuta „Platane“ je odličan komad melankoličnog i introspektivnog power popa u koju se špica iz Baltazara uvalila k’o budala u kredit”


 
mixpress
Your Life Is Music

Svi tekstovi autora »