U pripremi dokumentarac frontmana Hüsker Dü

0
1

Uz dokumentarni doprinos Dave Grohla, sprema nam se još jedan filmski uradak o glazbi. Nekadašnji pjevač američkih rock bandova Hüsker Dü i SugarBob Mould priprema dokumentarac pod naslovom See a Little Light: A Celebration of the Music and Legacy of Bob Mould koji se vrti oko all-star koncerta održanog u čast veterana rocka.

Prošle godine u studenome, imena poput Dave Grohla, Ryana Adamsa i Britt Daniela zasvirala su na koncertu održanom u čast frontmana benda Hüsker Dü. Naoružan snimkama koncerta, Mould je odlučio ovjekovječiti tu večer dokumentarcem i otvorio zakladu za prikupljanje sredstava kojima bi se projekt realizirao. Mould kamapnjom pokušava, uz novac uložen iz vlastitog džepa, skupiti 95,000 dolara kako bi se pokrili troškovi editiranja, produkcije i svega potrebnog da bi ovaj vizualni uradak došao pred gledatelja. Do financijskih sredstava pokušava se doći prodajom brojnih „must-have“ goodiesa poput potpisanih CD-a, postera, majica pa čak i potpisanog Stratocastera.

Za video materijal s koncerta održanog u Walt Disney Concert Hall-u zaslužan je Justin Mitchell, koji je dokumentirao imena poput Death Cab for Cutie, Sigur Rósa i drugih. Uz same snimke s koncerta, Mitchell je snimio i tonsku probu i sve što se zbivalo u backstageu među izvođačima poput No Age, Jon Wurstera, Craig Finna, Tad Kublera (The Hold Steady) i Jessice Dobson (The Shins).

http://cdn3.pitchfork.com/news/48624/6de999d4.jpegDigitalne kopije DVD-a bi trebale biti objavljene za Božić, dok bi fizičko izdanje trebalo biti dostupno početkom siječnja 2013. Interesantan trailer za dokumentarac možete pogledati u linku ovdje.

U sklopu promocije projekta, objavljen je isječak iz filma u kojem Hüsker Dü frontman izvodi pjesmu “Ice Cold Ice” uz, ni manje ni više, Dave Grohla (čije ime je u posljednje vrijeme najbolja reklama za vlastite i tuđe projekte). Pjesma je objavljena na bendovom posljednjem studijskom albumu Warehouse: Songs and Stories iz 1987. Pogledajte isječak u linku iznad.