’23’ objavili prvi album

Nakon tri godine rada, bend ”23”objavio je album naziva “Coming Home”.

Bend osnovan je 2011. kao samostalni projekt Antonia Špoljarića, te je iste godine izdan prvi EP ”The Final Day” koji je sadržavao točno 23 minute okultnog heavy metala.

“Odmah nakon izdavanja CD-a počeo sam pisati nove pjesme za prvi album. Proces je trajao poprilično dugo jer nisam htio pisati pjesme na silu nego sam čekao pravi trenutak, tj. onu pravu inspiraciju koja je urodila jednim snažnim albumom u 2014. godini. Prvi vokal Željko Zubović je zamijenjen s mlađim, kreativnijim i izrazito talentiranim Mislavom Pupić-Bakračom. On je unio jednu svježinu i enormnu energiju u ”23” te se poistovjetio s bendom već od prvog dana. Proces pisanja, snimanja i produciranja albuma trajao je gotovo tri godine, zato što smo težili apsolutnom savršenstvu. Bubnjar Josip Vladić, koji je bio spriječen snimati zamijenjen je mladim Norveškim bubnjarem Gyri Maniom. U početku je bilo poteškoća jer nas dijeli nešto više od 2000km, ali zahvaljući brzom internetu i mogućnosti slanja traka uspjeli smo naći zajednički jezik i napraviti ovo izdanje.” priča Antonio.

Ovim albumom grupa ”23” predstavlja jedinstveni žanr naziva Boner Metal. 

“Doslovno smo pomiješali sve one najsnažnije karakteristike svih glazbenih žanrova i objedinili u jedan, koji sadrži toliko količinu pozitivne energije da bi probudio i one najmrtvije. Ako ljudi slušaju Stoner Rock da ih spusti, onda je Boner Metal i ”23” definitivno nešto da ih digne.” kažu iz benda.