4. Kozara Jam Fest i ovo ljeto u Vodicama

13650517_10207877504393754_2035296817_nKGU Longplejka 4. godinu zaredom predstavlja festival „Kozara Jam Fest“ koji će se održati u srcu turistčke sezone 22.7 i 23.7.2016. na livadi „Kozara“ nedaleko od Vodica.

Kozara Jam Fest je festival dobre glazbe i mira, spoj prirode i glazbe koji teži povezivanju ljudi s prirodom te nas na taj način vraća u neka jednostvnija vremena, glazbe i mira, sklada i poštovanja.

Tijekom dvije festivalske večeri na velikom stageu nastupiti će desetak bendova iz Zagreba, Splita, sv. Filipa i Jakova, Šibenika, Zatona i Vodica. Posjetitelji će paralelno uživati u svirci DJ-eva iz tehno logge do kasnih jutarnjih sati. Za one koji žele malo chillati, samo dignuti noge i pustiti mozak na pašu biti će i chill out loga.

Festival započinje u petak 22.7.2016. u 21:00h. Na ovoj prvoj festivalskoj večeri na velikom stage-u će se izmjenjivati bendovi: “Gitara sa ušima“, „The Butterflies“, „Kozara Jam Band“, „Čuvari svirala“ i „Jeremija i Prokletnici“.

Leptirići iz Šibenika, „The Butterflies“, će predstaviti svoje cover verzije velikih i onih malo manje znanihrock ‘n’ roll hitova. Nakon njihovog nastupa slijedi vodički rezident band „Kozara Jam Band“. „Kozara Jam Band“ je vrsta supergrupe, odnosno spoj vrhunskih glazbenika koji inače sviraju u vlastitim bandovima, ali su za ovu priliku ponovo udružili snage te će nam u ovakvom obliku predstaviti svoje umijeće igranja s gitarom. Pojačanje iz Splita je glazbeni sastav „Čuvari svirala“ osnovan 2000. godine. U svojoj diskografiji ovaj bend broji nekoliko albuma, a izdvaja se onaj zadnji „Gore“. Nekoliko singlova sa ovog albuma je izdano u suradnji sa Croatia Records izdavačkom kućom.

„Longplejka“ je udruga koja djeluje na području grada Vodica ali i cijele Hrvatske sa ciljem: okupljanja članova koji se žele baviti glazbom, scenskom i likovnom umjetnošću, organizacijom koncerata, festivala i drugih sličnih kulturnih manifestacija, strukovnog povezivanja, te stručnog usavršavanja članova. Iako mlada Udruga, iza nje je veliko iskustvo koje uključuje organizaciju 3 festivala, podršku u 8 koncerata te 60-ak ostalih kulturno-glazbenih događaja.