7. Croatia Drum Camp

Ove godine se tokom kolovoza po 7. puta održava međunarodni Croatia Drum Camp od 19. do 25.8. Ovogodišnji kamp održava se u sjećanje na nesretno preminulog britanskog bubnjara i vojnika Leeja Rigbyja.

Vodeći ljetni seminar za bubnjare i udaraljkaše u Europi HRVATSKI BUBNJARSKI KAMP / CROATIA DRUM CAMP polaznicima seminara nudi 7 dana intenzivnih radionica, predavanja, bubnjarskih klinika, masterclassova, koncerata, diskusija, okruglih stolova, VIP gostovanja i sl. Polaznici su bubnjari i udaraljkaši svih starosnih dobi i bez obzira na tehničku razinu dobrodoši su rezervirati svoje mjesto na seminaru. Također pozivamo i sve bubnjarske entuzijaste odnosno one koji ne sviraju, a željeli bi početi učiti – da se prijave uz pasivnu registraciju. Broj mjesta je limitiran, a prijave se vrše po principu ‘tko prvi’ do popunjenja svih raspoloživih mjesta. Kontaktirati ih se može na: groznjan@gmail.com.

Tokom prijašnjih godina kamp je ugostio najveća imena bubnjarske scene kao što su Bill Bruford, Horacio ‘El Negro’ Hernandez, Virgil Donati, Antonio Sanchez, JoJo Mayer, Mike Mangini, Marco Minnemann, John Riley, Gary Chaffee, Trevor Tomkins, Nippy Noya, Pete Riley, Matt Thompson, Pete Lockett, Boris Dinev i drugi.

Ovogodišnji gosti predavači su Benny Greb (Njemačka) (Internacionalni predavač i edukator, autor najprodavanijeg bubnjarskog DVD-a ‘The Language of Drumming’), Howard Curtis (SAD/AT), šef katedre za bubnjeve Jazz akademije Sveučilišta u Grazu, svira sa imenima kao što su John Abercrombie, Kurt Elling, Jimmy Heath, The Temptations, Barry White, Emiliano Bassi (Italija), Stalni bubnjar Laure Pausini; svirao i snimao s Erosom Ramazzottijem, Jovanottijem, Giannom Nannini, Alessandrom Casillom, Syriom, Pinom Daniele, Gabor Dornyei (Mađarska/UK),predavač na Intitutu za suvremenu glazbenu izvedbu ICMP u Londonu) i bubnjar na svjetskoj turneji Michael Jackson mjuzikla Thriller Live i Petar Ćurić (Hrvatska), osnivač i umjetnički voditelj/koordinator.

Kao posebni gosti nastupit će Dr. Donald Bousted iz Londona s seminarom “Komponiranje za bubnjare” i Dušan Kranjc iz Hrvatske, bubnjar 2CELLOS.