Adastra – “Čuo sam da pričaju”

“Čuo sam da pričaju” novi je singl i spot grupe Adastra, koja već dugi niz godina podiže svijest o nasilju među mladima. Nova pjesma govori o čestom obiteljskom nasilju i nasilju nad ženama. Scenarij za video napisale su učenice Graditeljsko-tehničke škole u Zagrebu, a cijela ideja pokrenuta je koncertom Adastre nakon kojeg su srednjoškolci trebali napraviti rad na temu “Protiv nasilja među mladima”.

Kada sam vidio kratki filmić ponudio sam im da naprave kompletni scenarij za naš novi spot i one su vrlo rado prihvatile izazov. Sve je ispalo fantastično“, istaknuo je Jerko Marić, frontmen benda.

jerko5

Projekt je prepoznalo i Ministarstvo socijalne politike i mladih te su podržali popularni bend.

Cijenimo Vaš trud koji ulažete u osmišljavanje aktivnosti u svrhu zaštite prava i interesa djece i mladih, kao i aktivnosti koje provodite s ciljem osvještavanja javnosti o važnosti borbe protiv svih oblika nasilja. Dosadašnje aktivnosti grupe Adastra u vidu održavanja prosvjednih koncerata protiv nasilja među mladima predstavljaju hvalevrijedne inicijative koje su iznimno potrebne za djecu, mlade, roditelje, kao i za društvo u cjelini. Slijedom navedenog te uvažavajući edukativni sadržaj novog spota grupe Adastra za pjesmu “Čuo sam da pričaju” koji je sadržajno usmjeren prvenstveno prevenciji nasilja u mladenačkim vezama, Ministarstvo socijalne politike i mladih Vam pruža punu podršku u promociji navedenog spota“, reklu su iz Ministarstva.

jerko6Da grupa Adastra ide u odličnom smjeru govori i činjenica da je njihov rad podržao i legendarni Jura Stublić, koji je bio na snimanju spota singla “Čuo sam da pričaju“. Adastra i glazbenik dogovorili su suradnji te uskoro ulaze u studio, a snimit će obradu pjesme grupe FilmNeprilagođen“.

Autor pjesme “Čuo sam da pričaju” je frontmen grupe, Jerko Marić, a upravo on potpisuje kameru, režiju i montažu njihova novog spota. Adastra je prošle godine objavila treći studijski album “Katarza“, na kojem su se našli njihovi brojni hitovi koji su tjednima vladali vrhom domaćih top lista.