All STARS GYPSY BAND predvođen Stochelom Rosenbergom predstavlja DJANGO REINHARDT LEGACY PROJECT u Lisinskom

dyango-legacy-plakatMalo je svjetskih glazbenika za koje možemo reći da su pokrenuli novi smjer u glazbi. Jedan, koji svakako spada u tu skupinu, je veliki Django Reinhardt čija je glazba oduvijek izazivala veliku pozornost. Fantastične interpretacije u kojima se kroz jazz i bebop u melodiji i specifičnom zvuku gitare čuju utjecaji Djangovih romskih korijena i danas su predmet obožavanja i proučavanja.

Djangova će glazba 4.studenog ispuniti veliku dvoranu Vatroslava Lisinskog. Internacionalni All STARS GYPSY BAND, kojega predvodi legendarni Stochelo Rosenberg, predstavlja DJANGO REINHARDT LEGACY PROJECT.

Stochelo Rosenberg, dobitnik zlatne gitare magazina Guitarist (1992.), hrvatskoj publici poznat po nastupu sa Kings Of Strings triom uz Vlatka Stefanovskog i Tommya Emmanuela, lider je najboljeg svjetskog gypsy, The ROSENBERG Tria.

Rosenberg u Zagreb za DJANGO REINHARDT LEGACY PROJECT dovodi probranu ekipu, jer kaže da svaki koncert u Hrvatskoj nije posao nego zabava, a to znači – vrhunska zabava ili ništa!

Naravno, Stochelov brat Mozes Rosenberg je logičan izbor za drugu gitarističku poziciju, a da bi interpretacija Djangove muzike bila potpuna valjalo je pronaći nekoga da zamijeni legendu Hot Cluba – violinista Stephana Grappelija, glazbenika koji je otkrio The Rosenberg Trio. Malo je takvih koji mogu svirati kao Grappeli, a jedan od njih stiže na pozornicu dvorane Lisinski – gospodin Costel Nitescu. Po Stochelovom izboru, na pozornici će se naći i mladi nizozemski harmonikaš Dominique Paats.

Jedan od ljudi koji konstantno promoviraju gypsy glazbu u Hrvatskoj, pisac, scenarista, profesor i gitaristički virtuoz, Mate Matišić i, vrhunski kontrabasista, Jurica Štelma, koji su sa Rosembergom odsvirali ovogodišnju hrvatsku ljetnu mini turneju, branit će hrvatske bojeAll STARS GYPSY BAND-u .

rosenberg
Stochelo Rosenberg

Nakon koncerta, za posjetioce sa VIP ulaznicama, na posebnom će koktelu biti prezentirana knjiga Stochela Rosenberga, koja na 140 stranica priča priču o odrastanju, glazbi i druženju sa svjetski poznatim glazbenicima, uz do sada neobjavljeni nosač zvuka. CD je posebno zanimljiv za ljubitelje Djangove muzike jer sadrži kompozicije sa izdvojenim solo i ritam dionicama i notnim zapisima. Rosenberg će za tu priliku još jednom zasvirati, te zainteresiranima potpisati primjerak knjige.

Ulaznice:

VIP 320kn
Standard 220kn – 150kn – 120kn
www.ulaznice.hr

Knjiga**+CD: 320kn*
*rezervacije na bior.hr@gmail.com
**knjiga je na engleskom jeziku

Posebne pogodnosti:
10% popusta za članove Jazz kluba Zagreb, pretplatnike Jazz.hr-a, pretplatnike Lisinski subotom, članove HGU-a, učenike, umirovljenike i studente. 20% za osobe s invaliditetom i skupne posjete. Svi popusti vrijede isključivo za kupnju jedne ulaznice, osim popusta za osobe s invaliditetom gdje popust vrijedi i za njihovu pratnju. Popusti se ne zbrajaju!