Anathema predstavila prvi singl s nadolazećeg albuma i datume europske turneje

Nakon što je nedavno obznanila da je spremna je za objavu svog jedanaestog studijskog izdanja “The Optimist” koji će svjetlo dana ugledati već 09. lipnja preko etikete Kscope, šestorka iz Anatheme predstavila je i prvi singl.

Prva izabrana od dvanaest autorskih pjesama koje će se naći albumu jest “Springfield”, pjesma koja, kako tvrdi Daniel Cavanagh, u svojoj višeznačnosti ostavlja otvoren prostor za subjektivnu interpretaciju.

Kako je bend ranije izjavio, konceptulana ideja novog albuma “The Optimist” predstavlja nastavak nerazjašnene priče o nestanku muškarca s naslovnice albuma “A Fine Day To Exit” objavljenog 2001., a naslov prve pjesme na albumu predstavlja koordinate plaže na kojoj je protagonist priče posljednji put viđen.

Braća Daniel i Vincent Cavanagh, uz ostatak postave koju čine bubnjar John Douglas, pjevačica Lee Douglas, basist Jamie Cavanagh i klavijaturist Daniel Cardoso, zaputili su se u studio prošlu zimu. Prva etapa snimanja albuma “The Optimist” odrađena je u irskom studiju Attica Audio u Donegalu, a završna u Castle Of Doom studiju u Glasgowu gdje je palicu preuzeo producent Tony Doogan.

Uz novi single, Anathema je objavila i datume opsežne europske turneje. Ukoliko bacite oko na datume, primjetit ćete idealnu rupu između Ljubljane i Bukurešta, odnosno Sofije i Budimpešte u koju bi Anathema mogla ugurati termin za povratak u Zagreb. Bookeri, iznenadite nas!