ANTI-VALENTINOVO: SONNY VINCENT gost MALEHOOKERSIMA na koncertu u MOČVARI 10.02.

imageAmerička punk rock legenda SONNY VINCENT nastupit če kao gost MALEHOOKERSIMA na velikom koncertu za 15. godišnjicu benda i proslavu ANTI-VALENTINOVA u petak u zagrebačkoj Močvari 10.02.2012.

Prva najavljena predgrupa:
PIŠTOLJ NA GUMENE METKE

MALEHOOKERS su na svojem facebook profilu objavili imena prvih gostiju koji će im se pridružiti na pozornici Močvare. Najviše pažnje privuklo je gostovanje legende američke punk rock scene SONNYA VINCENTA, koji je u Močvari nastupio sa svojim bendom prije točno godinu dana.

O burnom životu ovog glazbenika (Sonny Vincent je već prije svoje punoljetnosti živio žestoki r’n’r, žešći nego većina u cijelom svom životu), divljoj naravi, incidentima koji su se nizali u njegovoj mladosti, suradnji s velikim imenima (Maureen “Moe” Tucker (Velvet Underground), Scott Asheton (The Stooges, Iggy Pop, Sonic’s Rendezvous Band), Richard Hell (Television, Johnny Thunder and The Heartbreakers, Richard Hell & The Voidoids), Wayne Kramer (MC5), Captain Sensible (The Damned), Scott Morgan, Walter Lure (Heartbreakers), Brian James (Damned, Lords of the New Church), Thurston Moore (Sonic Youth))… svemu što je dovelo do stjecanja kultnog statusa među ljubiteljima američkog punk-rocka, ali i glazbenicima općenito – mnogo se slušalo i pisalo.

mh_edited-4A kako će Malehookersi zazvučati ‘direktno’ povezani sa svojim punk rock korijenima? Glasno i žestoko kako to samo ova kombinacija može proizvesti.

Prema za sada dostupnim informacijama Sonnya je, nakon što je preslušao sve albume Malehookersa, oduševio zvuk i sirova snaga, te je sam izabrao i predložio pjesmu koju će zajedno odsvirati 10.02. u Močvari. Oko nastupa se uopće nije dvoumio, a i proslava ANTI-VALENTINOVA mu je ‘dobro sjela’. Malehookersi će ovom prilikom odsvirati i nekoliko njegovih pjesama. Sonny u Zagreb stiže dva dana prije svirke kako bi se što bolje pripremili za ovaj nastup koji će definitivno obilježiti nastavak karijere Malehookersa.

imageNajavljena je i prva predgrupa. Izbor je pao na sve popularniji bend iz Siska
PIŠTOLJ NA GUMENE METKE koji polako ali sigurno stječu status klupske koncertne atrakcije.

Bliski zvuku koji će vladati Močvarom i proslavom ANTI-VALENTINOVA dodat će još par decibela cijeloj priči.

Lista gostiju nije zaključena! Više informacija uskoro.