Aquarius Records predstavlja kantautore

clip_image001

“Da te volim”, naziv je novog singla VEDRANA, kantautora iz Pule koji se nedavno pridružio timu izvođača Aquarius Recordsa. Pjesma se ovih dana može čuti u eteru najslušanijih istarskih radio postaja, Hrvatskog radija – Radio Pule i Radio Istre.

U srpnju 2010. godine Vedran se povukao na malo imanje u okolici Pule gdje je okružen prirodom počeo raditi na novim pjesmama. Pitka i lagana pjesma „Da te volim“ nametnula se kao skladba koja najbolje označava preokret u njegovom stvaralaštvu koje će vjerojatno zadovoljiti ukus prije svega zrelije, ali i mlađe publike željne intimističkog pop rocka svevremenskog štiha.

Vedran je diplomirao na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci pa se, osim glazbom, bavi i likovnom umjetnošću, uglavnom akvarelom i skulpturom, a izlagao je diljem Hrvatske i inozemstva (Njemačka, Italija).

Strastvenom željom da se konačno autorski predstavi, krajem 2009. objavio je prvi album „Gori svijet“ (Dancing Bear) pod pseudonimom Mor Roll. Album u cijelosti potpisuje sam (tekst, glazba, aranžmani), a s njega su skinuti singlovi „Ne razumijemo se„ (Dora 2008.), Đeni (obrada Olivera Dragojevića), “Help me (duet s Banetom iz Songkillersa) te “S riječi na djela” za koju je spot polučio odlične rezultate.

“S obzirom da promjenom izdavačke kuće sigurno slijede i promjene u žanrovskom smislu, najbolje je da skinem sve koprene s lica i sve pseudonime ostavim po strani kao memoriju jednog lijepog razdoblja glazbenog sazrijevanja. Ponovno sam tu, na nekom novom početku, i ovoga puta želim pred publiku stati bez ikakvih tajni – jednostavno kao Vedran sa svojim pjesmama i željom da s publikom podijelim svoje glazbene vizije”, kazao je Vedran.

Glazba/tekst: Vedran Šilipetar
Aranžman i produkcija: Marijo Luketa

clip_image002

SARA RENAR predstavlja se svojim prvim singlom, pjesmom “Trebam te”. Mlada zagrebačka kantautorica glazbom se na različite načine bavi od djetinjstva – od sviranja gitare na tulumima, preko uloge u mjuziklu do vokala u više bendova – vrijedno iskustvo nakon kojeg odlučuje sama stvarati glazbu. “Trebam te” je pjesma energičnog i pamtljivog refrena, osebujnog teksta i jedinstvene interpretacije.

Uz pratnju vrhunskih profesionalnih glazbenika, Sara Renar donosi pjesmu prepoznatljivog kantautorskog rock izričaja. Svojim specifičnim vokalom, jedinstvenom interpretacijom i pojavom, Sara Renar više je nego ugodna pojava na domaćoj glazbenoj sceni. Hrvatska Alanis Morisette? Domaća Cat Power? Zagrebačka P.J. Harvey? U svakom slučaju, dobrodošlo osvježenje na hrvatskoj alt rock sceni. Za pjesmu “Trebam te” Sara je snimila i videospot. Obavezno provjerite sadržaj!

http://www.youtube.com/watch?v=GX0pLbNuosM

Glazba: Renar/Dović
Tekst: Renar
Aranžman: Dović
Mix & Master, tonski snimatelj: Dragutin Smokrović – Smokva
Redatelj spota: Damian Nenadić
Producent: Alan Dović