‘BACK IN BLOOD’ u milijun primjeraka

Na dodjeli godišnje finske glazbene nagrade, EMMA, koja se u Helsinkiju održala 04. veljače The 69 Eyes, koji su nedavno nastupili u zagrebačkom klubu Boogaloo, osvojili su ovu finsku inačicu Grammyja u kategoriji najprodavanijeg albuma godine kojim je proglašen njihov aktualni studijski uradak „Back In Blood“.

The 69 Eyes su osnovani u Helsinkiju 1989. godine, a svoj prvi album sleazy/glam rock album „Bump N’Grind“ objavili su 1992. godine. Pjevajući na engleskom jeziku bend je pridonio razvoju finske rock scene, a u domovini je za svoje studijske uratke do sada zaslužio 4 zlatna i 2 platinasta albuma.

Aktulani album, „Back In Blood“ objavljen je u kolovozu prošle godine i još jednom potvrdio da su The 69 Eyes osvojili međunarodno tržište i razgranatu mrežu fanova, kako u Europi tako i u SAD-u. O popularnosti benda koji se često naziva vampirima iz Helsinkija govori činjenica da im je je ova nagrada dodijeljena za prodaju albuma „Back In Blood“ u gotovo milijun primjeraka diljem svijeta.

Službena web stranica: www.69eyes.com

Službeni myspace: www.myspace.com/theofficial69eyes

Hrvatska fan stranica: www.the69-eyes.com