Bow vs Plectrum ft. Zagreb Youth Orchestra – “Eleno, kerko Eleno”

Bow vs Plectrum, vrhunski jazz dvojac koji prima samo hvale kritike i javnosti, predstavlja novi singl i spot. Riječ je o tradicionalnoj pjesmi “Eleno, kerko Eleno” koju su odsvirali u rasprodanoj maloj dvorani Vatroslava Lisinski 9. lipnja 2016., zajedno s gudačima ansambla Zagrebačkog orkestra mladih pod dirigentskom palicom maestra Igora Tatarevića. Riječ je o prelijepoj makedonskoj tradicionalnoj pjesmi “Eleno, kerko Eleno” u aranžmanu i orkestraciji Filipa Novosela. Audio produkciju potpisuje Morris studio dok je za video zaslužna ekipa Cinematic studia iz Osijeka.

Bow vs Plectrum (gudalo protiv trzalice) duo je Filipa Novosela (tambura) i Tihomira Hojsaka (kontrabas) koji je oduševio domaće i svjetske koncertne agencije. Novosel i Hojsak pišu i sviraju uzbudljivi fusion stilova zamiješan od etno glazbe do jazza, a nesvakidašnji zvuk banda temelje na ideji spajanja vlastitih instrumenata, kontrabasa sviranog gudalom (Bow) i posve neobično – tambure svirane nekonvencionalnom pravokutnom trzalicom (Plectrum). Rezultat su originalne kompozicije i u konceptu i u zvuku kao jedinstvena pojava na jazz i world music sceni. Nove kompozicije uzbudljivog dvojca dobit će posve novo ruho uz Zagrebački orkestar mladih pod vodstvom maestra Igora Tatarevića.

Na albumu “Bow vs Plectrum”se nalazi 8 pjesama, od čega su četiri autorske, a četiri tradicionalni ili jazz standardi. Na albumu gostuju velika glazbena imena kao što su Matija Dedić, Vlatko Stefanovski, Theodosii Spassov i Žan Tetičkovič. Album su snimili Filip Vidović i Neven Marinac, a kompletnu produckiju Filip Vidović u Morris studiju.