„Can You Stand The Heat“ turneja Ane Popović stiže u Vintage Industrial Bar

foto: Marco Van Rooijen
foto: Marco Van Rooijen

Ona je osvojila mnoge nagrade, odsvirala bezbroj turneja i zadivila mnoge svojim umijećem sviranja gitare kroz svoj mix bluesa, electric funka i jazza začinjen njenim prekrasnim glasom. Ona je Ana Popovic i ako ju ikada vidite i čujete kako svira sigurno ju nećete zaboraviti! Zbog svega toga ona je danas jedna od najpoznatijih svjetskih blues izvođačica.

Ana Popović dolazi u Hrvatsku i njen ekskluzivni koncert u sklopu „Can You Stand The Heat“ turneje održat će se u zagrebačkom Vintage Industrial Baru u četvrtak 04.06.2015.

Njeno lice krasilo je naslovnice prestižnih svjetskih glazbenih magazina poput „Vintage Guitar“, „Guitar Player’s Gear Guide“ ili „American Blues Scene“, a njen novi album „Can You Stand The Heat“ bio je „Pick Of The Week” na USA Today i NPR Music. Gotovo svi njeni albumi stigli su na Top 5 Billboard Blues Charts, a uskoro ćemo uživo moći provjeriti zašto je to tako.

Ana Popovic je svirala na svim prestižnim festivalima, surađivala sa mnogim poznatim licima blues scene, tako je prošle godine nastupala na „Experience Hendrix tour“ i svirala Jimijeve pjesme u društvu legendi poput Buddy Guya, Bootsy Collinsa, Brad Whitforda (Aerosmith), Jonny Langa, Kenny Wayne Shepherda, Zakk Wyldea i mnogih drugih. Iste godine bila jenominirana za „Contemporary Blues Female Artist“ na Blues Music Awards, a to joj je već peta nominacija do sada. Ipak najimpresivnije je što Ana svira preko 120 koncerata godišnje, a to je brojka sa kojom se rijetko koji izvođač može pohvaliti! Njenu kvalitetu su prepoznali i mnogi važni proizvođači instrumenata pa tako Ana svira Fender, Mesa Boogie i Ovation.

U Zagreb stiže sa svojim fenomenalnim četveročlanim bandom koji ju prate na svim turnejama i festivalima gdje je svirala sa svim blues velikanima, između ostalih sa B.B. Kingom, Robert Crayom i Buddy Guyem, a kada nije na turneji Ana se smjestila u srce bluesa u Memphis, Tennessee, iako je dugo živjela u Nizozemskoj, a rodom je iz Beograda.

Informacije o ulaznicama uskoro!