Chris Corner, poznatiji kao IAMX, vraća se 4. studenog u Zagreb

iamx

Chris Corner, nekadašnji predvodnik trip hop legendi Sneaker Pimps, sada poznatiji kao IAMX, vraća se 4. studenog u Zagreb u Klub Močvara, u sklopu svoje “Everything is Burning” turneje” na jedini koncert koji će održati u regiji.

Kad je u svibnju 2011. Chris Corner, nekadašnji predvodnik trip hop legendi Sneaker Pimps, posjetio polovično ispunjeni zagrebački Boogaloo malo je tko očekivao koncert o kojem će se još dugo pričati. Audio-vizualni spektakl koji je sa svojim projektom IAMX priredio ovdašnjoj publici ostat će zapamćen kao jedan od vrhunaca te koncertne sezone o kojem su baš svi domaći glazbeni mediji pisali u superlativima.

Otkad je 2004. odlučio pokrenuti samostalnu karijeru pod imenom IAMX, Chris je vrlo brzo stvorio prepoznatljiv zvuk u kojem su podjednako do izražaja došli razuzdani synth pop, intrigantni plesni ritmovi i emocijama ispunjene balade, sve to začinjeno nerijetko provokativnim tekstovima s temama ljubavi, smrti, ovisnosti, dekadencije i rodnog identiteta. Pažljivo gradeći vlastiti identitet Chris ništa ne prepušta slučaju, tako primjerice sam režira niz kontroverznih video spotova, dok njegovi teatralni i temeljito osmišljeni multimedijalni živi nastupi bez daha ostavljuju tisuće obožavatelja širom Europe.

Prošle godine objavljeni šesti po redu IAMX album “Metanoia” predstavlja njegovo naosobnije i najekspresivnije djelo do sad. Nastala kao plod iznimno teškog životnog razdoblja kroz koje je prolazio, razdoblja tijekom kojeg se borio s depresijom i nesanicom, uslijed čega je razmišljao i o prekidu karijere, “Metanoia” donosi novog Chrisa Cornera, onoga koji se nakon sedam godina provedenih u Berlinu preselio u sunčani Los Angeles, onoga koji je spreman još jednom odsvirati jedan od zagrebačkih koncerata sezone. Početom rujna ove godine izdaje mini album “Everything Is Burning” sa sedam novih pjesmama, album koji se savršeno nastavlja na prošlogodišnje “Metanoia” izdanje.

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 80kn u prodaju kreću u četvrtak 22.9., a nakon 30.9. cijena će im biti 100kn. Ukoliko ih ostane na ulazu će koštati 120 kn. Prodajna mjesto je Dirty Old Shop, Tratinska 18 te web shop.