Chui i Jazz orkestar HRT-a zajedno na Ljetnoj pozornici Bundek

U ljetnu (koncertnu) avanturu grupa CHUI i Jazz orkestar HRT-a upustit će se 11. srpnja 2017. na Ljetnoj pozornici Bundek.

Ponovno sljubljivanje jednog od najuzbudljivijih sastava na domaćoj glazbenoj sceni trojca Chui i Jazz orkestra HRT-a, dogodit će se u utorak 11. srpnja s početkom u 21h. Ovoga puta dupkom punu i dva dana zaredom rasprodanu dvoranu Gorgona MSU-a, Chui i Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije pod vodstvom Andreasa Marinella zamijenit će Ljetnom pozornicom Bundek na kojoj će nastupiti u sklopu novog izdanja ZgKUL – Zagrebačkog kulturnog ljeta.

Koncert na Ljetnoj pozornici Bundeka donijet će “presjek” sva tri dosadašnja albuma od kritike i publike hvaljenog trojca Chui koji već pet godina uspješno spaja klupsku glazbu s jazzom, elektronikom i rock ‘n’ rollom ( ”Chui” , ”The Second Arrival” i ”Third Sun From the Stone” ; sva tri objavljena za Dancing Bear) odnosno njihovih ukupno osam skladbi za ovu prigodu  “preodjevenih” u nove jazz aranžmane pod paskom šefa dirigenta “jazzera” Andreasa Marinella i pijanista Jazz orkestra Josepha Kaplowitza te Luke Žužića koji u Orkestru djeluje kao trombonist.

Dva, ranije spomenuta, iznimna i rasprodana koncerta Chuija i Jazz orekstra HRT-a održana su u ožujku ove godine te su ubrzo nakon toga od mjesečnika Cantus proglašeni za ”jazz koncert godine”. Druga večer koncerta je snimljena te je za jesen ove godine najavljen i izlazak studijskog materijala.

Valja spomenuti i to da se, također, u ožujku ove godine Chui udružio s legendarnom divom Josipom Lisac, koja slavi 50. obljetnicu karijere, u pjesmi ‘Tebi putujem’. Pjesma je ubrzo popraćena i videospotom u režiji Radoslava Jovanova Gonza.

Osvježite ljeto koncertima na jezeru – Vidimo se u utorak 11.7. na Bundeku! Ulaz je slobodan!