Chui rasprodali Mali pogon Tvornice

Foto - Anastazija Vržina, Perun.hr
Foto – Anastazija Vržina, Perun.hr

Sjajan trojac Chui sinoć je nastupio pred rasprodanim Malim pogonom Tvornice kulture u sklopu promocije svog hvaljenog trećeg albuma “Third Sun From The Stone”.

Chui je trio kojeg čine klavijaturist Toni Starešinić, saksofonist Vojkan Jocić i bubnjar Janko Novoselić, sve vrsni glazbenici naše scene. Njihov zvuk je spoj jazza i suvremene klupske plesne glazbe u kombinaciji s elektronikom, psihodelijom i rockom, a koncertom su se još jednom postavili kao predvodnici domaće fusion scene koji pomiču žanrovske granice.

U nešto više od sat i pol svirke bend je priredio presjek svojeg dosadašnjeg rada, od prvijenca “Chui”, preko “The Second Arrival”, s naglaskom na hvaljeni aktualni album “Third Sun From The Stone” kojeg je glazbena kritika zbog svoje kreativne odvažnosti proglasila jednim od najboljih domaćih albuma prošle godine, a na mnogim listama drži prvo mjesto. Upravo je Chui u Tvornici uživo pokazao koliko moćno zvuči njihova verzija jazza protkana modernim utjecajima. Uz bogati instrumentarij trojca Chui, večer su upotpunili gosti. Na kontrabasu i naslovnoj stvari s albuma “Third Sun From The Stone” im se priključio Tihomir Hojsak, dok je na sjajnim “Shape Shifter”i “Hipodrom” gitara povjerena Joe Panduru. Konrad Lovrenčić je na bass gitari uskočio na hipnotizirajućoj “What Tomorrow Brings Today”, kao i “Will I Ever See You Again” na kojoj dominira elektronika, te na odličnoj obradi “Terminator Theme”. Posveta nedavno preminulom Davidu Bowieu je došla u obliku obrade pjesme “Space Oddity”.

Nakon njih nastupili su Beat Busters, misteriozna ekipa u bijelim forenzičkim odijelima oboružana senzorima i ritmovima na njihovim odijelima, koja je rasplesala publiku i ujedno im omogućila da sami proizvode plesne ritmove.

Kreativni vrhunac i rasprodan Mali pogon Tvornice kulture dokazuju da je Chui spreman za veće dvorane. Chui je koncertom u Tvornici okrunio dosadašnju karijeru i pokazali su da su regionalni predvodnici na electro-jazz sceni.

Comments

comments