Clockwork Psycho (SLO) ponovo stiže u Hrvatsku

Clockwork Psycho posterSlovenski Clockwork Psycho u rujnu je krenuo na veliku promo turneju predstavljajući album prvijenac. Turneja ih vodi od  Slovenije do Mađarske, Austrije, Italije, Španjolske i Srbije, a dolaze i u Hrvatsku.

Clockwork Psycho nastupit će 28.prosinca u zagrebačkom klubu Route 66. Svirka počinje u 21:30 h, a ulaznica je 10 kuna. Prije i poslije svirke za atmosferu je zadužen DJ Bronco.

Clockwork Psycho je ljubljanski psychobilly/punkabilly bend koji su 2011. osnovali Clockwork Lilith (kontrabas i glavni vokal) i Al Eržen (gitara i prateći vokal). Uskoro pronalaze bubnjara Dogza i odmah kreću s radom na autorskim pjesmama.

Nakon nekoliko odsviranih koncerata poslije samo šest mjeseci usviravanja, Clockwork Psycho već dobiva priliku nastupiti s velikim imenom psychobilly scene, bendom The Koffin Kats. Bend vrijedno odrađuje koncert za koncertom i dobiva zasluženu nagradu – priliku da zasviraju sa svojim uzorima, kultnim gore’n’roll bendom Banane Metalik. Definitivno priznanje kvalitete svoga rada dobivaju ponovnim pozivom na suradnju od The Koffin Kats, ali ovaj put da s njima odrade dio njihove europske turneje. Krajem 2013. snima se materijal za album prvijenac „Nightmares from Laibach“ i odrađuju se neki od posljednjih koncerata u originalnoj postavi jer početkom 2014. Dogza zamjenjuje iskusni punk i surf bubnjar Mare. Prvi nastup s Maretom bio je u ožujku 2014. kad je Clockwork Psycho otvorio koncert psychobilly legenda Demented Are Go! u zagrebačkoj Tvornici Kulture.

Slijede vrlo uspješni koncerti po široj regiji, talijanska mini turneja, a tada se događa najnovija promjena u postavi benda – iskusni punk i psychobilly nizozemski gitarist Lou Jordaan ulazi u Clockwork Psycho i s dodatnom gitarom upotpunjuje njihov zvuk. Album „Nightmares from Laibach“ je službeno izdan za Fury Records (digital release) i Nervous Records (publishing). To su dvije cijenjene britanske izdavačke kuče za koje su svoje albume izdavali mnogi veliki psychobilly bendovi. Zato su Clockwork Psycho vrlo ponosni i zahvalni što su „label mates“ s svojim uzorima.

Za sljedeću godinu ova nezaustavljiva mašina zvana Clockwork Psycho najavljuje nove turneje: Njemačka, Danska, Švedska, Finska, Belgija, Nizozemska, Engleska ali i prve velike Europske psychobilly festivale.
“A nakon toga ni Amerika nije više daleko!” kažu iz benda.