Cota G4 – “Samo deri”

Daruvarski hard rock bend Cota G4 nedavno je predstavio novi singl “Samo deri”, a dečki nam sada donose i njegov videospot.

“Samo deri” svojevrsni je nastavak prethodnog uspješnog singla “Ne znaš ti šta je rokenrol” i završetak jedne faze benda.

Naime, novi album, najavljen za proljeće sljedeće godine, donosi značajan zaokret u zvuku, ali i dalje sa prepoznatljivim Cotinim zvukom zahvaljujući kojem su stekli fanove daleko izvan Daruvara i Slavonije.

“U najavi trećeg albuma koji izlazi u proljeće, odlučili smo se još jednom vratiti svojim korijenima. Ljetos smo izbacili singl “Ne znaš ti šta je rokenrol”, a novim singlom „Samo deri“ , odlučili smo zakoračiti i u blues vode. No nije to blues na kakav ste navikli. Pjesma, uz brutalan zvuk i aranžman svojstven modernim blues bendovima, obrađuje temu besperspektivnosti današnjeg društva koje strah topi u flaši. Možda nismo pogodili idealan trenutak jer pjesmu izbacujemo oko Božića, no htjeli smo godinu zaključiti baš ovim singlom i spotom, a u novu godinu krenuti sa novim zvukom”, kaže Marko Osmanović, pjevač benda.

Producent albuma koji donosi mnoga iznenađenja je Rejhan Okanović – Regi, a, kao što smo već pisali, album je snimljen u baroknom dvorcu grofa Jankovića u Daruvaru u kojem je bend živio za vrijeme snimanja.