Daughter snimili soundtrack dugo očekivane video igrice „Life Is Strange: Before The Storm”

Nagrađivani britanski indie pop bend Daughter objavio je album „Music from Before The Storm” koji je ujedno i soundtrack dugo očekivane video igrice „Life Is Strange: Before The Storm”. Ovo je prvi soundtrack na kojem je bend ikada radio, a u cijelosti ga možete preslušati na Deezeru.

Album je najavljen singlom „Burn It Down” kojim su Daughter obradovali svoje obožavatelje, ali i osvojili novu publiku, uzevši u obzir da je u pitanju drugi dio već popularne video igre.

Kreativni proces ove jedinstvene kolaboracije zabilježen je u kratkom dokumentarnom videu koji možete pogledati na sljedećem linku.

Ono što video igru „Life Is Strange: Before The Storm” i njenu prethodnicu „Life Is Strange” izdvaja od ostalih video igara na tržištu jest jedinstvena forma koja se bavi svakodnevnim problemima, ali se dotiče i nekih ozbiljnijih problema kao što su nasilje, samoubojstvo, tinejdžerska trudnoća, kao i kompleksnost prijateljskih i ljubavnih odnosa. Daughter su skladanju glazbe pristupili temeljno, pokušavajući popratiti priče i osjećaje svih likova u igrici.