Dinosaur Jr. krenuli s predstavljanjem novog albuma uz singl “Tiny”

Dinosaur Jr 01

Dinosaur Jr. krenuo je s ozbiljnim zagrijavanjem pred objavu novog albuma. Prošlo je četiri godine od posljednjeg studijskog izdanja, tako da je novi materijal itekako iščekivan od strane publike. Uz angažiranje Henryja Rollinsa i Kurta Vilea da najave album, Dinosaur Jr. je tokom showa “Later… With Jools Holland” predstavili i najavni singl „Tiny“, koji možete poslušati preko linka ispod.

Jedan od najznačajnijih i najutjecajnijih američkih alter rock bandova svih vremena, kultni Dinosaur Jr., dolaze u Tvornicu kulture u petak 24. lipnja 2016. godine.

U svojoj orginalnoj postavi (J. Mascis, Lou Barlow i Murph) Dinosaur Jr. podsjetiti će fanove na svoj doista prebogati katalog prepun fantastičnih dragulja te ujedno premijerno našoj publici predstaviti neke od jedanaest novih pjesama koje će se naći na nadolazećem studijskom albumu “Give a Glimpse of What Yer Not” čiji se izlazak očekuje 05.kolovoza preko Jagjaguwara. Hrvatska publika tako će biti jedna od prvih u svijetu koja će uživo provjeriti nove Dinosaur materijale s obzirom da band na ljetnoj turneji svira uglavnom kraće setove na velikim festivalima, a koncert u Tvornici bit će im jedan od rijetkih samostalnih klupskih nastupa.

Dinosaur Jr. u karijeri su objavili 10 studijskih albuma, od istoimenog prvijenca 1985. do sjajnog “I Bet On Sky” iz 2012. godine. Djelovali su u dvije faze. Prva je trajala od 1984. do 1997. kada se razilaze zbog kreativnih razmimoilaženja. Nakon osam godina pauze originalan trojac ponovo se skupio 2005. godine i nastavio s radom realiziravši tri studijska izdanja kojima će se na ljeto pridružiti i četvrto.

Ulaznice su trenutno 140 kn. Na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 160 kn.