Druga noć Exit festivala na pragu rekorda sa oko 47.000 ljudi

Obilježavanje 15. rođendana Exit festivala druge noći bilo je još intenzivnije s oko 47.000 posjetitelja sa svih šest kontinenata, čime je rekord na Petrovaradinskoj tvrđavi iz 2007. godine skoro dosegnut, a večeras se očekuje i njegovo službeno prestizanje.

Apsolutna zvijezda večeri bio je svjetski DJ broj 1. Hardwell koji je do kraja napunio i već prošireni kapacitet mts Dance Arene, praćen vatrometom i vrhunskom rasvjetom posebno projektiranom za ovaj nastup. Mladi Nizozemac je svo vrijeme komunicirao na tečnom srpskom jeziku, izazvavši nevjericu fondom riječi i snažnim porukama praćenih euforičnim setom! Nagrađivani britanski kantautor Tom Odell sa klavirom na centru pozornice, nakon sinoćnjeg dirljivog nastupa Emeli Sande, održao je još jedan emotivno nabijen koncert, a u duhu ovogodišnjeg slogana „Podjeli ljubav”.

Pravo glazbeno hodočašće na glavnoj pozornici priredila je autentična rokenrol ikona Lemmy Kilmister koji je s grupom Motorhead održao lekciju za sve nove generacije gitarskih bendova uz pohvale za energiju publike na prepunoj glavnoj sceni Exita. Koliko je to bila važna stvar ostalim izvođačima, svjedoči i činjenica da su se bendovi s Explosivea redom spustili da slušaju kultne pjesme kao što su „Ace of Spades”, „Metropolis”, „Rosalie” i „Doctor Rock”! Pred kraj koncerta, Lemmy je iskoristio priliku da pred desetinama tisuća fanova Exitu čestita prvih 15 godina, uz napomenu da su i njima četiri desetljeća prošla u dahu.
 
X-Bass program sinoć je predvodio jungle bard Goldie koji je na Exitu slavio 20 godina od izlaska najutjecajnijeg bass albuma svih vremena, naslova koji ujedno najbolje opisuje njegov nastup –  „Timeless”! Pun gornji grad Petrovaradina i Fusion binu rifovima protresli su Eyesburn, hrvatska turbo-rok atrakcija Brkovi, šarmantni mostarski bend Zoster, a na No Sleep Novi Sad pozornici uživo su nastupili izrazito aktualni elektronski duo Clockwork & Avatism. Kako to rade istinske hardcore zvezde pokazali su Terror, headlineri Explosive bine, dok je gužva i sjajna atmosfera vladala na svim ostalim djelovima Exita, od Guarana AS FM, koji je bio toliko krcat da se na momente nije moglo sići do njega, preko OTPleši Latino, pa sve do konstatno pune Urban Bug pozornice