EROS RAMAZZOTTI – Novi single i album

eros_best love songs_high resAlbum s najvećim i najljepšim  ljubavnim pjesmama iz bogatog opusa Erosa Ramazzottija izlazi 30. siječnja, a već od možete poslušati novi singl Inevitabile. Tekst  i glazbu novog singla supotpisuje Eros, a unatoč dugogodišnjem prijateljstvu, ovo je prvi puta da Eros pjeva s talijanskom pjevačicom Giorgiom. Za oboje je to bilo, kažu,  sjajno emotivno iskustvo, a ne posao.

–    Pjevanje s Erosom je bio predivan dar. Podijelili smo jaku emocionalnu vezu. Pratio je moju karijeru od samih početaka i sretna sam što su nam se putevi opet sreli tijekom rada na mojem albumu koji inače nastaje u ključnom trenutku mojeg poslovnog i privatnog života. – kaže Giorgia koja je prvi put surađivala s Erosom 1995. na Sanremo Festivalu i  pjesmi  Come Saprei.

Album će biti dostupan u standardnom , dvostrukom CD izdanju te deluxe izdanju koje uz 32 pjesme uključuje i raskošan boooklet. Album uz hitove poput “Una storia importante”, “Stella Gemella, “Più bella cosa”, “Fuoco Nel Fuoco”,  “Parla Con Me” , uključuje i novi hit “Inevitabile”.
Eros je rođen 28. listopada 1963. i oduvijek je sanjao postati pjevačem. Vrata karijere otvorila su mu se već 1981. Kada je sa svojom pjesmom ušao u finale glazbenog natjecanja  “Voci Nuove di Castrocaro” 1981. godine.
U 25 godina karijere prodao je više od 50 milijuna albuma. Prvi album Cuori agitati   izdao je 1985. godine , a posljednji 11. studijski, Ali e radici, 2009. godine. Izvrsna Best Love songs kolekcija ljubavnih pjesama savršeni je poklon za Valentinovo, uključuje poznate pjesme sa svih albuma,  a objavljuje je godinu dana nakon završetka Ali e Radici World Tour.
2011. godinu Eros je posvetio obitelji i rođenju njegove druge kćerke Raffelle Marie.

Popis pjesama:
CD1

1.    Inevitabile
2.    Bella Storia
3.    Una Storia Importante
4.    Emozione Dopo Emozione
5.    Adesso Tu
6.    Un Cuore Con Le Ali
7.    La Luce Buona Delle Stelle feat. Patsy Kensit
8.    Ma Che Bello Questo Amore
9.    Occhi Di Speranza
10.    In Segno D’Amicizia
11.    Ti Sposerò Perché
12.    Amarti E’ L’Immenso Per Me
13.    Canzoni Lontane
14.    Amore Contro
15.    Anche tu feat. Raf
16.    Un’Altra Te

CD 2
1.    Stella Gemella
2.    Più Bella Cosa
3.    Quasi Amore
4.    Il Mio Amore Per Te
5.    Fuoco Nel Fuoco (Album Version)
6.    Un Angelo Non E’
7.    Quanto Amore Sei
8.    Un’Emozione Per Sempre
9.    Piccola Pietra
10.    I Belong To You (Il Ritmo Della Passione)  feat. Anastacia
11.    Sta Passando Novembre
12.    La Nostra Vita (Album Version)
13.    Cose Della Vita (Can’t Stop Thinking Of You) feat. Tina Turner
14.    Bucaneve
15.    Controvento
16.    Parla Con Me