Francuski jazz-rock trojac The Drops nastupa u SC-u

the drops

Ususret ovogodišnjem Izlogu suvremenog zvuka (4.-7. svibnja), u ponedjeljak, 25. travnja u 21h, u polukružnoj dvorani Teatra &TD, u zagrebačkom SC-u, nastupa francuski jazz-rock-pop trojac The Drops.

The Drops su začeti 2008. u Parizu, kad su saksofonist Christophe Panzani i gitarist Federico Casagrande, nakon višegodišnje suradnje u različitim projektima odlučili ujediniti svoje energije i muzikalnost u novom sastavu. Suvremeni jazz izričaj obojice glazbenika svakako je pod utjecajem rocka i popa, a kroz The Drops pronašli su novi zajednički zvuk proizišao podjednako iz njihovih međusobnih sličnosti, ali i razlika. Iza sebe imaju tri albuma: prvenac „Falling from the Sky“ snimljen je u jednom danu s Tedom Poorom na bubnjevima, dok je drugi „Spray“ sniman na turneji s bubnjarom Ferencom Nemethom. No upravo treći album „Live in Paris“ (2015.) s Gautierom Garrigueom a la batterie u potpunosti prenosi njihovu energiju s pozornice i pokazuje koliko su The Drops prije svega družba koju valja iskusiti uživo.

“Skladaju kao djeca rocka, no njihovo fraziranje stiže iz nasljedstva jazza. Eksplozivni potencijal artikuliraju kroz fino dorađene dijaloge te složen i delikatan ritmički puls,“ Eric Delhaye, SoJazz

Ulaznica stoji 30 kn.