Francuski lo-fi pankeri The Suzards stižu u Močvaru

SUZARDS plakatU nedjelju, 10. travnja, u zagrebačkoj Močvari nastupaju The Suzards, ružni pankeri iz lijepog Bordeauxa, a prije njih osječka Sekta i virovitičko-zagrebački mršavi dvojac Grime koncept.

Vazda duhovit najavljivač suorganizatora događaja, Beat Cityja, ovako najavljuje pankerski tris:

The Suzards

Bordeaux je na glasu kao jedan od najljepših francuskih gradova. Osim po velikoj ljepoti, poznat je i po dugoj tradiciji ružnih, a često i smrdljivih bandova, koji kakvu god glazbu svirali zapravo sviraju lo-fi punk. Takvi mladi Bordožani koji su osobnoj higijeni rekli laku noć uglavnom se vozikaju gore-dolje na beskonačnim turnejama po Europi, pa smo ih često imali prilike vidjeti i u Zagrebu (Magnetix, Weakends, J.C.Satan, itd), a sada ćemo upoznati podmladak te scene – The Suzards. Za razliku od spomenutih bandova, ovi mangupčići preskaču 60-ies garage utjecaje i spajaju se direktno na francusku liniju ’77 punka, počevši od Dogsa iz ’70-ih, preko TV Killers, Splash Four ili No-Talents iz 90-ih. Kao što znaju oni koji znaju – to je dobra linija. A ime The Suzards nisu uzeli zato što sjede i rone gorke suze nad svojom sudbinom, već zato što im je omiljeno piće Suze, neka francuska inačica pelinkovca. I onda se oni naliju tog otrova, nakrcaju se u kombi i voze se 1600 kilometara do Zagreba da bi tu nama u nedjelju navečer svirali punk. Ma bravo, dečki!

Sekta

Osijek je na glasu kao jedan od najljepših hrvatskih gradova. Nažalost, poznat je i po kroničnom manjku punk bandova. Sekta se time uopće ne opterećuje, ovi nasljednici čuvenog Komunalnog otpada i još čuvenijih Vortex sviraju punk iz 80-ih kao da su GBH još uvijek popularniji od Elvisa, a 250 kilometara razdaljine do Zagreba prevalit će u Ladi nečijeg tate. U njoj će se odmah nakon koncerta zaputiti i natrag, jer sutradan već od 7 ujutro moraju biti na svojim radnim mjestima, u industriji i poljoprivredi. Bravo i za njih!

Grime koncept

Virovitica je isto grad! Iz kojeg su ova dvojica mršavih ljepotana došli u Zagreb studirati na nekim zanimljivim fakultetima, no vrijeme odlučuju radije provoditi u podrumu, svirajući punk iz 23. stoljeća. Ovaj nastup je njihov prvi iskorak iz anonimnosti, a sebe i opremu na koncert će dovesti tramvajem, s 4 kilometra udaljenog Kvatrića. B-r-a-v-o!“

Ulaznica stoji 25 kn, vrata se otvaraju u 21 h, a početak nastupa najavljen je za 21.30.