Garbage planira samostalno objaviti povratnički album

garbage

Alt-rockeri Garbage planiraju samostalno objaviti novi album u proljeće slijedeće godine. U nekoliko intervjua pjevačica Shirley Manson i bubnjar (ujedno i producent benda) Butch Vig izrazili su iznimno nezadovoljstvo svojim izdavačem, koji je ujedno i razlog ove odluke, te istome pripisali razlog svog dugog izbivanja sa scene.

Za vrijeme izdavačke pauze Shirley je s Butch Vig-om započela rad na svom debitantskom solo albumu koji nikada nije objavljen.

Novi studijski uradak biti će ujedno prvi album nakon petogodišnje pauze i izlaska ‘Bleed Like Me’ 2005. godine. Poznato je da je prva pjesma završena te da su napravljeni su i grubi miksevi preostalih 24 pjesama radnih naslova kao što su ‘Time Will Destroy Everything’, ‘Blood For Poppies’, ‘Automatic Systematic Habit’, ‘Control’, ‘Lies, Lies, Lies’, ‘Sugar’, ‘Not Your Kind Of People’, ‘T.R.O.U.B.L.E’, ‘Felt’, ‘Big Brite World’, ‘Alone’ i ‘Animal’.

Bend je izjavio da ih je upravo ovo iskustvo zbližilo te da su ovime dobili potrebnu slobodu bez nečijeg pritiska i da se kreativan proces sukladno tomu odvijao velikom brzinom. Smatraju da će ovo ponovno okupljanje napokon rezultirati albumom koji bi i sami željeli slušati u playeru svog automobila. Otkrili su da su neki od elemenata novog albuma glasne gitare, snažni elektronički beatovi i atmosfera filmskih trenutaka što im je oduvijek bilo zanimljivo.

Prvi singl planira se za siječanj.