Gary Holt neće napustiti Exodus zbog Slayera

Slayer Gary Holt

Trenutna zamjena na mjestu gitarista u Slayerima, Gary Holt iz Exodusa, je nedavno izjavio kako neće odustati od Exodusa čak ni ukoliko postane punopravni član benda Slayer.

Unatoč  tome, u doglednoj budućnosti je gotovo u potpunosti angažiran oko Slayera i kako je rekao Kerry King – Holt je dobrodošao kao stalni član benda.

U intjervjuu za Metal Titans, Holt je, priupitan da li bi napustio Exodus zbog Slayera, izjavio; “Ne, ukoliko bi to značilo kraj onome što sam stvarao cijeli život. Sa Slayerima sam već preko dvije godine i angažiran do maksimuma. No i dalje radim sa Exodusom i tokom turneje radim na novim rifovima. U ljetnom dijelu turneje sa Slayerima ponijet ću sa sobom malu, prenosnu opremu za snimanje tako da mogu nastaviti rad na novom materijalu Exodusa u hotelskoj sobi“.

Zaključak je, ako se Jeff Hanneman oporavi, ima mjesto u Slayeru. A pošto je Kerry King sretan što sam obavlja dužnost pisanja pjesama za Slayere, Holt može nastaviti sa stvaranjem novog materijala za Exodus i svi će obožavatelji  biti sretni i zadovoljni.