Gear4Music DD501 – dobar elektronac za male novce

Ovaj model se nalazi na tržištu već koje tri godine. U svijetu elektronike to je dugo razdoblje u kojem se uglavnom dešavaju velike promjene i konstantan pritok noviteta. No DD501 ima USB port koji dozvoljava dodatne opcije i s time si kupuje vrijeme do novog modela. Kompaktan elektronac se sastoji od tri trokutasta pada za činele (ride, crash i hi-hat), tri tom pada, kick pada, snare pada, pedale za hi-hat kontrolu, rack stalka, single chain pedale, tu se nalazi i par palica, svi potrebni kablovi te naravno, DD501 modul.

Za razliku od ostalih el. bubnjeva, na ovom kitu ne prevladava crna boja, već mat-aluminij farba. Tomovi se sastoje od tradicionalnog e-kit gumene podloge, single piezo transduktora zbog čega su tomovi single-zoned padovi. Površinu snare pada krasi 8″ ebony opna, triple-flange chrome steel obruči i što je posebno zanimljivo, ovaj pad je dual-zoned, što daje dodatne opcije i rijetkost je kod ovog cjenovnog ranga. Sviraču se dakle omogućuje realističniji osjećaj sviranja, te opcije poput rim-shota i cross-stickinga. Kablovi su skriveni u cijevima (a ima ih mnogo), tako da cijeli set izgleda vrlo uredno.

Modul sadrži šest utičnica i namjenjene su za DB-25 konektor, 9-voltni adapter, slušalice, output, mix-in te USB. Mix-in omogućava ukopčavanje audio izvora (mp3, iPod), te jam-anje uz omiljene pjesme, a vaš je izbor da li želite da cjelokupan zvuk ide van preko slušalica ili stereo output-a. Dodatne opcije koje donose određenu količinu zabave su metronom s podesivim tempom i mjerama. Savršena stvar za vježbanje.

Onboard zvukovi nisu neko ludilo, ali s USB portom dobivate opciju s kojom možete koristiti eksterne izvore zvukova, također tu je i mogućnost rada DD501 modula zajedno s vašim Mac-om ili PC-jem a to vam omogućava korištenje aplikacija za učenje sviranja bubnja.

Za ovu cijenu dobiva se elektronac koji sam po sebi ne može parirati V-drum-u ili DTX-u, no s USB portom, Gear4Music DD501 se može dovesti poprilično blizu više klase el. bubnjeva.