G&L Fallout

FALOUT_VWHT_RW_VTGN_CREME-1

Vođena rukom Lea Fendera i  George Fullertona, G&L kompanija je zamišljena za proizvodnju malih serija gitara, prepoznatljivog izgleda uz različite inovacije i preinake. Tamo gdje je MusicMan ‘stao’ krajem ’70tih, nastavio je G&L. Donosimo novi model Fallout…

glfalloutfulrFallout ustvari je redizajn ili sljedbenik popularnog modela SC-2 iz ’83 dizajniranog od strane samog Lea Fendera. No, ne možemo se oteti dojmu da Fallout podsjeća na Fender DuoSonic i obratno :). Ono što je Fallout zadržao od svog prethodnika jest oblik i materijale izrade, dok je zvuk nešto drugačiji zahvaljujući pickupovima. Gitara dolazi u dvije varijante, odnosno dva različita finiša – Premier/Standard.

Premier varijanta izrađena je od ‘močvarnog’ jasena, a standard varijanta od johe. Vrat je u oba slučaja izrađen od javora s tima da postoji opcija fretboarda od plisandera i javora. Skala vrata je 25.5”, radijusa 12”, bolt-on spoj s tijelom, 22 jumbo praga od nikla, nut od kosti. Pragovi su obrađeni Plek tehnologijom kako bi se elminirao svaki negativni efekt kod niskog attacka žica (intonacija, zapinjanje žica i sl.). Ugrađeni Seymour Duncan JB (bridge) i G&L Alnico P-90 (neck) pickupovi daju zvuk od ‘prljavog’, ‘jangle’ zvuka ’60tih i pop zvuka ’80tih. Na pickguardu možemo pronaći 3-way switch, tone i volume pot. Hardware čine 12:1 ratio sealed-back mašinice i inovatinvni G&L Saddle Lock™ with chrome-plated brass saddles. Fallout dolazi u nekoliko boja… Cijena počinje od 1,400 USD!