Gregzeye – „Groovanje“ iz Kutine

Gregzeye je groove metal band koji dolazi iz Kutine, stilski se opisuju kao kombinacija Lamb Of God i Pantere, a sa svojim radom počinje 2004. godine kao četveročlani sastav. Vrlo zanimljiva je anegdota o davanju imena bandu, a dogodila se kada je njihov prijatelj Greg prisustvovao jednoj od proba nakon što je ozlijedio oko na suncobran. Nakon nekog vremena od zasnutka banda odlazi basist, te band djeluje bez istoga, ali s vremenom mu nalaze zamjenu. Također, u band se uključuje još jedna gitara i sada broje pet članova.

2006. band izdaje demo album pod nazivom DEMOn, te nakon toga odrađuju veliki broj koncerata, a kao najbitnije ističu dvotjednu turneju u Njemačkoj i Češkoj sa svojim sugrađanima, melodic death metal bandom Moltencore.
Novi, debitantski LP album počinje se snimati oko Uskrsa 2012., a njegovo izlaženje najavljeno je za kraj siječnja 2013. Dio albuma, točnije samo bubanj sniman je u požeškom studiu Depth od strane Filipa Sertića, a ostatak materijala u „home made“ studiu u Kutini. Album je trenutno u fazi produkcije, a taj posao prepušten je Eldaru „Piperu“ Ibrahimoviću, poznatom producentu i bubnjaru grupe War-Head iz Osijeka. Na albumu će se naći 12 pjesama u trajanju od otprilike 45 minuta, a album nosi naziv „The End Days“ i govori o smaku svijeta te osobnim iskustvima članova banda. Trenutno izdavač albuma još nije poznat, ali o toj se temi upravo pregovara i ukoro će biti objavljeno. Fenomenalni artwork je napravljen od strane Collide Art-a, a logo od strane Maggot Master-a.

Iznad teksta pogledajte službeni teaser za nadolazeći album, a vijesti o bandu pratite na njihovoj Facebook stranici i uživajte u njihovoj glazbi na stranici Reverbnation-a!