Group A i Heather Leigh otvaraju novu sezonu ZEZ-a

heather1

ZEZ, Zavod za eksperimentalni zvuk otvara novu sezonu koncertnog programa u zagrebačkom KSET-u s dva uzastopna koncerta: u utorak, 4. listopada nastupaju japanski Group A i hrvatski Pinealis Glandula, a u srijedu, 5. listopada Amerikanka Heather Leigh.

Japanski elektronički duo Group A čine Tommi Tokyo (analogni sintesajzer i bubnjarska mašina, vokali) i Sayaka Botanic (violina, klavijature, kazete). Njihov jedinstveni minimal wave u sklopu vizualima poduprtog performansa izrasta u avant noise s teškim naglaskom na sintesajzere.

Pinealis Glandula je eksperimentalni projekt koji čine Branimir Norac i Tarik Haskić (glazbena izvedba ) te Sandro Sklepić i Mirna Pavičić (vizuali). Iako svaki od članova iza sebe ima niz umjetničkih projekata, zajedno su održali samo jedan nastup na drugom izdanju Izložbe zvuka. Cilj izvedbe je prostorno i osjetilno spajanje različitih medija – zvuka i vizualnog spektra u cjelinu kroz ekspresiju i međusobnu interkaciju članova na licu mjesta.

Početak koncerta najavljen je za 21.30 h (ulaz u 20 h).

Nakon što je prošlu jesen ugostio dojmljivu Matanu Roberts, ZEZ u prostor KSET-a dovodi još jednu nezaobilaznu američku avangardnu jazz glazbenicu jedinstvenog izričaja. Heather Leigh svoje zvučne krajolike na sjecištu folka, noisea i dronea gradi narativnim sopranom i majstorskim vladanjem pedal steel gitarom, glazbalom čiji je doseg rijetko tko istražio poput nje. U ZEZ-ovom će nastupu predstaviti svoj hvaljeni album prvenac „I Abused Animal“. Gđa Leigh na pozornicu bi trebala stupiti oko 21 h (ulaz u 20 h).

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu moguće je pribaviti na ulazu (5 kn) ili tijekom dana na šanku KSET-a (0 kn).