RADIO AKTIV zatvara krug

radio-aktivSastav Radio Aktiv, nominiran u kategoriji Novi izvođač godine za najprestižniju glazbenu nagradu u zemlji i regiji, Diskografsku nagradu Porin 2013, u maniri vlastitih stihova pjesme „Vrtimo se“, ovih dana zatvara krug. Naime, Radio Aktiv se u petak, 26.4. 2013. vraća na mjesto zločina, u Zabok, gdje su prije dvije godine pobjedili na HGF-u, krovnom hrvatskom demo festivalu. I odakle su uspješno zakoračili u glazbeni svijet.

Danas, nakon albuma prvijenca „Grije nas isto sunce“ (Aquarius Records/Spona, 2012), tri uspješna singla (“Vrtimo se”, “Svaku noć, svaki dan” i “Vremenu na volju”), mnoštva koncerata, rasprodanog nastupa na „Velikoj rock eksploziji“ te s dogovorenim nastupima na nekoliko ovogodišnjih ljetnih festivala – Radio Aktiv će ovaj petak biti specijalni gosti završne natjecateljske večeri ovogodišnjeg 17. HGF-a i tom će prilikom otvoriti glazbenu sezonu Ljetne pozornice Polanović. Grupa će tom prilikom nastupiti u posebnoj ljetnoj light postavi, kako bi se prilagodila kantautorskoj netjecateljskoj večeri.

Uz pjesme s „Grije nas isto sunce“, Radio Aktiv će ovom prilikom predstaviti i nekoliko novih songova s prestojećeg albuma, a tim povodom Korado Vidulin, lider sastava kaže: „Super je da opet sviramo u Zaboku na HGF-u jer nas za taj festival vežu baš lijepa sjećana. U petak ćemo svirati malo drugačije, akustično, a uz pjesme sa starog i novog albuma najavit ćemo i naš četvrti singl „Stvaran svijet“. Spot za njega smo upravo počeli snimati, a sa stvarnim svijetom ga planiramo podijeliti prije ljeta.”

Ček dis aut