HDS ZAMP i autori stvaraju Playlistu za Slavoniju

zampHrvatsko društvo skladatelja i njegova stručna služba ZAMP, kao udruga i služba koje predstavljaju i štite hrvatske skladatelje i  autore, odlučili su pomoći i pružiti financijsku potporu za unesrećene u poplavama.

Iz troškova svoga poslovanja za 2014. HDS ZAMP će za stanovnike poplavom pogođenih područja inicijalno izdvojiti 150.000,00 kn na račun Crvenog križa otvoren tim povodom.

Osim toga, HDS ZAMP je pokrenuo inicijativu i pozvao sve svoje članove autore da se pridruže akciji pomoći, tako da se odreknu tantijema od jedne (ili više) njihovih skladbi po njihovom izboru, na period od godine dana. Stvara se „Playlista za Slavoniju“.

HDS ZAMP će sredstva prikupljena na ime javnog priopćavanja svih tih skladbi  potom isplatiti na račun Crvenog križa. U suradnji s drugim glazbenim udrugama, radijskim i tv postajama pokušat će ishoditi da ta „Playlista za Slavoniju“ bude što češće emitirana i izvođena.  Time će donijeti i veći iznos stradalima kojima će u sljedećim mjesecima, a i godinama trebati ozbiljna i dugoročna financijska pomoć. Mailovi su upućeni na više tisuća adresa autora za koje HDS ZAMP prikuplja autorske naknade, a u telefonskim kontaktima s autorima svi su pristajali na ovaj prijedlog od prve.