House of Pablo DVD predstavljen jučer u KSET-u

pablo„Probe, neprestano sviranje, koncerti, udruživanje, izgradnja prostora za probe i studija te stvaranje imena, to je u grubo povijest House of Pablo kolektiva. Riskirali su mnogo, ali ono što je slijedilo bilo je veće od svih projekata do tad.“

Sinonim za ustrajnost i kvalitetu – tim je riječima naš novinar i suradnik Domagoj Puškarić opisao House of Pablo, kolektiv koji je prošle godine u isto ovo vrijeme uspješno ostvario svoj ambiciozni projekt i dvije večeri zaredom napunio zagrebačku Tvornicu. Atmosfera kojoj smo tada svjedočili bila je nabijena pozitivnom energijom, a publika i bendovi rezonirali su ujedinjeni mišlju da na kraju ništa nije nedostižno. Da veći dio tog glazbeno-organizacijskog ispita zrelosti ostane zabilježen pobrinuo se Metal view productions te je sinoć, 18.veljače u KSET-u predstavljen dio materijala koji se našao na House of Pablo DVD-u.

hop-ksetU sklopu ove male pretpremijere, najavljeni su i nadolazeći koncerti She Loves Pabla, zagrebačkog groove banda koji tri godine nakon posljednjeg hvaljenog albuma „Burn And Levitate“ sprema novo izdanje za početak ožujka, a najavili su ga prvim singlom „Next Of Kin“. Novi album naziva „Try Mandarin“ objedinjuje 11 pjesama i prema riječima Hrvoja Jelena donosi svojevrsni stilski pomak u njihovom glazbenom stvaralaštvu. Kako doznajemo, album će biti dostupan u digitalnom i CD izdanju već tokom promocije, te nešto kasnije i na vinylu.

U kratkom razgovoru, Domagoj Šimek, vokalna vertikala benda, otkrio nam je da je tekstualno album svojevrsna kompilacija svakodnevnih sitnica koje ga izbacuju iz takta te je na simboličan način poslužio za razbijanje urbanih mitova grada Zagreba i njegove glazbene scene. Uz ove velike najave She Loves Pabla, i ostatak kolektiva -Malady Lane, Killed a Fox, sprema nam nove materijale da se i ova godina nastavi u kreativno-stvaralačkom tonu. U skladu s tim teško da možemo očekivati još jedan veliki zajednički projekt no sve spomenuto garantira nam veći broj dobrih svirki svih članova House of Pabla.

Objava novog albuma „Try Mandarin“ koincidira s 10. godišnjicom postojanja benda stoga će se 18. i 19. ožujka u KSET-u održati dva koncerta. Prvog dana, u petak 18.ožujka, održat će se promocija novog albuma na kojoj će dečki odsvirati kompletan novi album, a publiku će zagrijati gosti, našički PORTMAN. U subotu 19.ožujka slavi se 10 godina benda te će nas Pablovci provesti kroz desetljeće svog gazbenog postojanja uz neka iznenađenja i goste, a kao predgrupa drugog dana nastupit će nizozemski OBESE s kojima She Loves Pablo planira kratku europsku turneju po Njemačkoj i Nizozemskoj.

Ulaznice pronađite u Dirty Old Shopu, tu u KSETu:
– petak 30/40kn,
– subota 30/40kn,
– petak&subota 45/55kn.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).