I ove godine u organizaciji Poprock škole održava se „2. INTERNACIONALNI BLUES KAMP“

POPROCKSKOLA_rockblueskamp_plakat_2016

I ove godine u organizaciji Poprock škole, pod izravnim pokroviteljstvom Župana gosp. Ive Žinića, u suradnji sa javnom ustanovom Park prirode Lonjsko polje, od 10. – 17.7.2016. godine održava se „2. INTERNACIONALNI BLUES KAMP“ u „Eko Etno Selu Strug“- Plesmo.

Po sadržaju i ideji jedinstven ne samo u Hrvatskoj nego i u Europi, s obzirom da se održava u „srcu“ Lonjskog polja. Želja organizatora je da se Blues kamp u skoroj budućnosti pretvori u glazbeni centar za mlade iz svih dijelova svijeta. Da su na dobrom putu pokazuje podatak od prošle godine, da su osim djece iz Hrvatske (Hvar, Metković, Novska, Sisak, Zagreb) u kampu boravili učenici iz Bugarske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Ove godine već imaju potvrđene dolaske polaznika iz Njemačke. Veliki interes i puno upita o kampu dolazi iz Amerike, konkretno Atlante, koji imaju izuzetno razvijenu blues scenu. Njihova želja je da uz učenike pošalju i svoje mentore koji su svjetski poznati blues glazbenici i umjetnici. Uz redovnu dnevnu edukaciju u sklopu kampa organizira se i večernje koncerte pod nazivom: KAMP FEST „SAVA – STRUG- DELTA – BLUES“.

POPROCKSKOLA_rockblueskamp_plakat_2016Na koncertima uz eminentne glazbene goste poput Vedrana Božića, Ante Jankovića, Jimmy Matešića, Borisa Babarovića i drugih Hrvatskih blues i rock velikana učestvuju i polaznici škole koji će dobiti prigodu da sviraju sa svojim idolima.

Koncerti su se pokazali kao pun pogodak za sve ljubitelje bluesa&rocka koji dolaze iz Zagreba, Siska, Kutine, Popovače , Lipovljana i Novske, te okolnih sela. Radi bolje posjećenosti organizirana je posebna autobusna linija pod nazivom „BLUES BUS“ sa polaskom iz Siska, i povratkom nakon koncerta u vrijeme održavanja kampa.

U ovogodišnjoj ponudi naših večernjih koncerata dovode sljedeće izvođače: „Telefon Blues Band“, „The Cadillac“, „Plavu Travu“, Tomislav Goluban & band, Lou Profa & band, „4 Town blues band“ i još nekolicina drugih . Zainteresiranost ovih poznatih grupa i pojedinaca da nastupe u „Eko Etno Selu Strug“ na ovogodišnjim koncertnim večerima dovoljno govori o kvaliteti kampa.

Na ovaj način stvaramo jednu novu turističku ponudu , spoj bluesa&rocka sa eko turizmom i lokalnim gospodarstvima (OPG). Sve u cilju što veće popularizacije , posjećenosti i prosperiteta Lonjskog polja gradova i općina koji ga okružuju.(Sisak, Kutina, Popovača, Lipovljani,Novska, Ivanić-Grad). Od prvog dana nastojimo da kamp ima vrhunsku edukativnu i glazbenu i umjetničku kvalitetu. To svakako iziskuje i veće troškove organizacije. Ovom prigodom Vas molimo da sukladno mogućnostima pomognete organizaciju „2. Internacionalnog blues kampa“. Na taj način ćete direktno doprinijeti opstojnosti kampa i kvalitetnijoj turističkoj ponudi (ovog ne baš razvijenog kraja) Lonjskog polja i cijele nam Sisačko moslavačke Županije. Nadamo se da će te prepoznati naš veliki rad i poduprijeti ovaj glazbeno-turistički projekt. Pozivamo Vas da budete naši gosti za vrijeme održavanja kampa.” poručili su organizatori.