I Retro Guru na 3.Zagreb Guitar Showu

vedran-bozicNakon Ferzza & Melodic Trip i Vulkana predstavljamo i trećeg izvođača ovogodišnjeg, trećeg po redu, Zagreb Guitar Showa, koji će se u srijedu održati u zagrebačkom Vintage industrial Baru.

Retro Guru zagrebački je blues rock trio glazbeno predvođen jednim od najcjenjenijih gitarista Hrvatske i zemalja bivše države, Vedranom Božićem, koji je sa svojim sastavom „ Whils of fire“ dijelio pozornicu zajedno sa Jimi Hendrixom, a sa grupom Time ostavio neizbrisiv pečat na ovim prostorima. Bas gitaru svira Tomas Krkač, osnivač nekad kultne zagrebačke grupe „Nirvana“, a kasnije se kroz grupe Rock Masters i Telefon Blues Band, potvrdio kao izvanredan rock bas gitarista. Za bubnjevima je Adonis Dokuzović član originalne postave Divljih Jagoda.

Kako i sam naziv sastava govori, Retro Guru su poseban naglasak dali na sviranje rock klasika, prvenstveno pjesama Erica Claptona, kojem će baš u studenom ove godine biti točno 50 godina da javno nastupa, kao i grupe Cream koji su točno prije 45 godina također u studenom odsvirali svoj posljednji koncert. Ideja vodilja je mladoj publici predstaviti glazbu iz koje je proizrastao današnji rock, a starije podsjetiti na glazbu sa kojom su odrasli.

guru