Inga Copeland, SZCH i High Tone na ZEZ-u u KSET-u

ingaflyerZEZ i Živa muzika 29. 10. u zagrebačkom KSET-u ugošćuju Ingu Copeland i SZCH-a, a koji dan poslije, 4. 11. francuski audio-vizualni sastav High Tone.

Inga Copeland, copeland ili Lolina projekti su i identiteti iza kojih se krije glazbenica i producentica Alina Astrova. Estonska Britanka ruskog porijekla mnogima će biti poznata i kao nekadašnja članica podjednako misterioznog eksperimentalnog dua Hype Williams.

Poput likova iz špijunskog trilera, Inga Copeland i kolega Dean Blunt kao Hype Williams su dosljedno radili na obmanjivanju javnosti. Lažni identiteti, neistinite izjave, posuđivanje imena od mnogo poznatijeg redatelja kao i zamagljeni live nastupi samo su neki od alata kojima su se služili, a taj ironični antimarketinški pristup priskrbio im je kultni status. Šaroliko glazbeno i kulturološko citiranje referenci od MTV realityja do Snoop Dogga te antikapitalističko parodiranje ideje zvijezde i slave karakteristično je i za samostalni rad Inge Copeland. Nakon posljednje suradnje s Bluntom, odličnog albuma ‘Black Is Beautiful’ izdanog za Hyperdub, posljednjih nekoliko godina niže izvrsne EP-eve i mixtapeove.

Njezin prvi “dugometražni” solo album ‘Because I’m Worth it’, nazvan po poznatom L’orealovom sloganu, 2014. se našao na mnogim relevantnim listama najboljih izdanja godine (npr. Dummy, Tiny Mixtapes). Na albumu se nalazi zapažena suradnja s producentom Actress, jednim u nizu eminentnih elektroničkih glazbenika današnjice s kojima je Copeland surađivala, među koje se broje još The Bug, Martyn, Kode9 i drugi.

Tema suvremenog življenja u velikoj urbanoj sredini središnja je njenom radu, naglašena atmosferičnim loopovima, repetitivnim sintesajzerima i često spoken word vokalom.
Rovinjanin sa zagrebačkom adresom, Filip Šćekić a.k.a. SZCH je producent, DJ i radijski voditelj. Izdavao je na etiketama Raw Paper Records i Always Human Tapes; puštao na Illectricity festivalu i raznim partyjima u Zagrebu, iza njega je već nekoliko regionalnih nastupa, a redovno ga možete čuti u emisiji Filip’s Session na Radiju 808. Rado unosi nemir na plesni podij zvukom koji karakterizira prljava lo-fi elektronika prožeta različitim utjecajima. SZCH voli neobične slotove za nastup jer pružaju priliku za puštanje glazbe kakva inače ne pronalazi mjesto na partyjima.

Nakon šest godina audio-vizualni sastav High Tone, osnovan u Lyonu 1997., vraća se u Zagreb. Reprezentativni sastav francuske dub scene High Tone u Zagreb se vraća nakon šest godina, objavvši otad dva albuma, „Outback“ i „Ekphrön“ te najpopularniji singl u karijeri „Rub A Dub Anthem“. Prepoznatljiva fuzija između pitkog, ali tvrdog duba i eksperimentalne elektronike sa albuma koje su nam zadnji put predstavljali razvili su se u bipolarni poremećaj na novim albumima. U strogo odvojene dub himne kojima kontrira čista avangarda.

Karte za koncert mogu se kupiti u pretprodaji u KSET-u po cijeni od 60 kn, na ulazu karta će koštati 80 kn. Studenti uz predočenje važeće X-ice na ulazu kluba kartu mogu kupiti po cijeni od 45 kn, ove karte ne mogu se kupiti u pretprodaji. Ulaz se otvara u 20h.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).