Jam Ritual – “Uranjam”

Jam Ritual/Promo

Varaždinska rock četvorka, Jam Ritual, nakon uspješnog albuma „Greasebucket“ i prvog singla na hrvatskom jeziku „Padobran“, predstavljaju video uradak za novu pjesmu “Uranjam”. Spot je sniman u Varaždinu na zapuštenim bazenima.

“Pjesma ‘Uranjam’ je napisana i snimljena na jedan, za nas, novi način. Otišli smo na more, točnije u Zablaće kod Šibenika gdje smo u dnevnoj sobi jedne kuće napravili studio. To je zapravo kuća gospodina Matka Grgasa koji radi s nama i snima nas od početka. Pjesma je nastala tamo, na licu mjesta, u ta četiri dana. Zvuk benda je opet malo drugačiji od onog kojeg smo imali na singlu ‘Padobran’, ali se mogu osjetiti neke poveznice u smislu produkcije i instrumenata. Ovog puta smo više pažnje pridodali traženju pravog prirodnog zvuka svakog instrumenta. Što se tiče teksta, opet slušateljima ostavljamo na volju da ga protumače na svoj način. Zadovoljni smo time kako je publika prihvatila prvi singl na hrvatskom jeziku pa nastavljamo tako i dalje“, kažu o pjesmi dečki iz Jam rituala od kojih je svaki dao svoj obol njenom zanimljivom nastanku – Toni Tkalec je autor teksta, Edvin Đerahović glazbe, dok su Karlo Merkaš, Matija Burek i Matko Grgas zaslužni za aranžman i produkciju.

Za produkciju video spota pobrinuli su se Antonio Mohenski i Marko Hosni koji su nepogrešivo pogodili atmosferu pjesme, naglasivši ju fascinantnim koloritom i simbolikom lokacije.

“Spot smo snimali u suradnji sa Antoniom Mohenskim, a snimke iz zraka snimio je Marko Hosni. Zanimljivost je da je cijeli spot, osim snimaka dronom, snimljen sa iPhoneom. Sve je bilo odrađeno u jednom danu na zapuštenim bazenima u Varaždinu, a spot je koncipiran u razlikama i kontrastima, odnosno napravljen je u stilu pitanje/odgovor“ oduševljeno su izjavili iz benda.

Svojim prvim albumom “Greasebucket” ovaj varaždinski bend postavio je čvrste temelje na kojima grade svoju glazbenu priču. Iza sebe imaju preko dvjesto nastupa diljem Hrvatske i Europe. Nastupali su dva puta na glavnoj pozornici INmusica, posebno im je drag nastup na pozornici Špancirfesta kao predgrupa grupi ”Skunk Anansie’’, za što su ih velikani sami izabrali, te na mnogim drugim kako velikim tako i malim pozornicama za što su gotovo uvijek dobivali samo riječi hvale. Novi singl “Uranjam” po prvi puta ćete u Zagrebu moći čuti na koncertu u Vinylu, 05. travnja.