Kabinet tuzlanskog Torpedo Hamburgera ima svog “Dr. Caligaria”

Torpedo Hamburger objavio je ovih dana novi singl po imenu „Dr. Caligari“. Nakon albuma „Najukusniji Zalogaji Iz Kuhinje Mame C.E. (Singlovi 2012-2014)“ objavljenog za zagrebačku izdavačku kuću „Slušaj Najglasnije“ Zdenka Franjića u prosincu 2014., novi singl snimljen je u Tuzli, u studiju „Pogon“ sa Draženom Mulaosmanovićem.

drcaligari2Torpedo Hamburger je započeo kao projekt ritam sekcije rock and roll benda Porn Pop, čiji su osnivači Tarik Demirović i Jasmin Imamović. Jasmin Imamović, basist, perkusionist i autor šest intrigantnih uradaka, snimio je prvi album u suradnj s petnaest gostujućih glazbenika koji su svaki ponaosob ostavili pečat kreativnosti na vrlo kreativnom studijskom uratku.

Novi singl ne nudi ništa manje intrigantan i bogat instrumental snimljen po istom principu u suradnji s Dženanom Sokolušićem – bubnjevi, Harisom Alibašišem – solo gitara i vokal, Draženom Mulaosmanovićem – gitara, te Gordanom Sijerčićem – piano. Za likovno riješenje, kao i za mix i master, zaslužan je Dražen Mulaosmanović.