KANDŽIJA ft. TOXARA ”ZLATNE ŽBICE” – digitalno izdanje novog albuma

zbice

”Zlatne Žbice” novi je album osječkog hip hopera Kandžije Osjekanovića koji zajednom sa Toxarom, najboljim novim MC-jem u zadnijh nekoliko godina, inače članom Kandžijinog benda Gole žene, na jednom mjestu okuplja najbolje izvođače s kojima su do sada surađivali, te nakon višegodišnjeg dominiranja scenom stavljaju pečat i obilježavaju tu suradnju istinski zanimljivim nosačem zvuka.

Album ”Zlatne žbice” najavljen je singlom ”Mađarska”. To je pjesma o švercu. Jedni su išli u Trst, drugi u Austriju, dok se na istoku zemlje išlo u Mađarsku. Stoga je ovaj singl posveta pretrpanom gepeku, sakrivenim kilama mesa ispod sjedala i neizmjernoj sreći koju su pružale jeftinije cijene u susjednim zemljama.

Ovaj sentimentalni osvrt na davna osvajanja Mađarskih trgovina od strane Slavonaca dobio je i video spot koji je režirao mladi osječanin Boris Sekulić.

Na albumu je 12 novih pjesama, a zajedno uz Kandžiju i Toxaru repaju Krankšvester, kraljevi undergrounda i suradnici od samih pocetaka, General Woo, Saša Antić (TBF), mladi Rima i mnogi drugi.

Zvuk neodoljivo podsjeća na Beastie boyse, što zbog sirovosti što zbog načina izvedbe.

Članovi Zlatnih žica takodjer su i producenti koji su surađivali na albumu –  Toza, Dirty hairy, Phezz i Koolade.

Povodom izlaska ”Zlatnih žbica”, Kandžija je snimio i prigodni dokumentarac u kojem je General Woo najbolje opisao samo izdanje: ”Al ovo je stvarno, ono, prva prava hip hop kompilacija koja izlazi nakon dugo godina. Mislim da bi ovo svi kojima je stalo do pravog hip hopa trebali podržat i trebali poslušati, definitivno, u krajnjem slučaju”