Katatonia prvim singlom najavila novi album

Katatonia je novim singlom ”Old Heart Falls” napokon najavila svoj dugoočekivani album pod nazivom ”The Fall Of Hearts”. Novi album biti će objavljen 20. svibnja za izdavačku kuću Peaceville Records čime je okončana četverogodišnja kreativna stanka u stvaralaštvu ovog švedskog benda nakon odličnog albuma ”Dead End Kings”. Pjesmu krase prepoznatljive nijanse dosadašnjih uradaka no Renkse naglašava da svakako ne definira album kao cjelinu.

85833174011090
”The Fall Of Hearts” popis pjesama:

01. Takeover
02. Serein
03. Old Heart Falls
04. Decima
05. Sanction
06. Residual
07. Serac
08. Last Song Before The Fade
09. Shifts
10. The Night Subscriber
11. Pale Flag
12. Passer

Novi album, sniman u Gröndahl and Tri-lamb Studiju biti će objavljen u više izdanja – kao Deluxe 12″ hardbook, dvostruki Disc CD & DVD Mediabook, CD 2LP te naravno biti dostupan za download. Producirali su ga sami Anders Nyström i Jonas Renkse dok su mix i mastering povjerili Jens Bogrenu (Opeth, Ihsahn, Devin Townsend) i Karl Daniel Lidénu, bivšem bubnjaru Dozera i Greenleafa. Za umjetničko rješenje naslovnice zaslužan je njihov dugogodišnji dizajner i ilustrator Travis Smith. ”The Fall Of Hearts” ujedno je prvi album banda s novim bubnjarem Daniel “Mojjo” Moilanenon i gitaristom Roger Öjersson (Tiamat).

Katatonia je zadnjih nekoliko godina provela na turneji te nastavlja istim tempom najavljujući iz dana u dan nove datume za naredne mjesece, a mi se nadamo da će ovaj put naći put i do nekog od naših klubova.