Prikriveni gitaristi Hollywooda

Svi ih poznajemo iz holivudskih filmova i poznatih TV serija, ali mnogi ne znaju da se iza likova na ekranu ponekad krije veliki (ili mali…) glazbeni talent. Za one koji nisu znali, u nastavku donosimo nekoliko primjera glumaca koji se, kad nisu ispred objektiva, zabavljaju gitarom.

Prvi i najeksponiraniji među njima vjerojatno je Johnny Depp. Zvijezda serijala filmova “Pirati s Kariba”, te filmova “Donnie Brasco”, “Charlie and the Chocolate Factory” i mnogih drugih, u Los Angeles doselila je s tadašnjim bendom The Kids, želeći započeti profesionalnu glazbenu karijeru. Kada je vidio da se stvari ne odvijaju po planu, na nagovor prijatelja Nicolasa Cagea, Depp se okušao u glumi, a ostatku priče još uvijek svjedočimo. No, u slobodno se vrijeme i dalje bavi glazbom, a imao je i priliku dijeliti pozornicu s rock ikonama (i prijateljima) poput Alicea Coopera, ZZ Topa, Aerosmitha i drugih.

Jeff Bridges, poznat, među ostalim, po ulogama u filmovima poput “The Big Lebowski”, “True Grit” i “Crazy Heart” (u kojem je tumačio ulogu country glazbenika, a za soundtrack je i osobno snimio sve dionice koje lik u filmu izvodi), glazbom se bavi od malih nogu, a uz znanje sviranja klavira i gitare, te pjevanja, može se pohvaliti i dvama samostalnim country albumima. Prvi od navedenih, naziva “Be Here Soon”, izdan je 2000., a drugi je proizašao iz suradnje s glazbenim producentom T-Boneom Burnettom na spomenutom filmu “Crazy Heart” i nosi ime “Jeff Bridges”, a izdan je 2011. godine.

Steven Seagal svima nam je poznat kao majstor borilačkih vještina i stručnjak za izraze lica iz (često drugorazrednih) akcijskih filmova, no ono što mnogi ne znaju je da se iza ledenog razbijača krije talentirani gitarist i pjevač, koji je na svoja dva blues/country/pop albuma (“Songs from the Crystal Cave” iz 2005. i “Mojo Priest” iz 2006.), surađivao čak i sa Steviejom Wonderom.

Engleski glumac Hugh Laurie vjerojatno je najpoznatiji po ulozi fantastičnog, ali poremećenog liječnika u seriji “House”, u kojoj ga također često imamo priliku vidjeti s instrumentom u rukama. Kako na ekranu, tako donekle i u stvarnom životu – kada se ne bavi svojim primarnim zanimanjem, Hugh Laurie svira klavir, gitaru, bubnjeve, usnu harmoniku i saksofon. 2011. godine izdao je blues album “Let Them Talk”, a surađivao je i s Meat Loafom.

Među glumcima/glazbenicima nalaze se i Robert Downey Jr., Kevin Bacon, Keanu Reeves, Russell Crowe i mnogi drugi…

Ček dis aut