Koncert Davor Križić Quarteta najavljuje Fest jazza Koprivnica

Jazz klub Koprivnica poziva na druženje uz najavni koncert festivala “Fest jazza Koprivnica” u “Le Petit Café” na Zrinskom trgu u Koprivnici 24. lipnja s početkom u 21:00 sat.

Za uvod u ljetnu sezonu jazza i ciklusa “Jazz From The Woods” na Zrinskom trgu u Koprivnici, te zagrijavanje za nadolazeće dane festivala koji su pred nama, ove će subote biti zadužen DAVOR KRIŽIĆ QUARTET u sastavu: Davor Križić – truba, Ivar Roban Križić – kontrabas, Elvis Penava – gitara i Kruno Levačić-bubnjevi. Ulaz na koncert je slobodan.

Skladatelj i vodeći jazz trubač na našim prostorima, Davor Križić,  rođen je 1966. u Zagrebu gdje je završio gimnaziju i glazbenu školu. Studirao je na odjelu za jazz Glazbene akademije u Grazu. Godine 1990., na Jazz Fair-u Zagreb je dobio nagradu za najboljeg mladog jazz glazbenika. Iza sebe ima brojne koncerte s malim sastavima i kao solist velikih orkestara. Stalni je član i solist Jazz Orkestra HRT-a.

Nastupao je s brojnim hrvatskim i stranim glazbenicima poput Erniea Wilkinsa, Boška Petrovića, Johnnyja Griffina, Lene Conquest, Eda Thighpena, Arta Farmera, Alvina Queena, Martina Drewa, Rona Ringwooda, Greentown Jazz Banda, Big Banda RTV Slovenija i s mnogim  drugima. Cijenjeni je studijski glazbenik i stalni član latino sastava Cubismo. Snimio je više nosača zvuka u Hrvatskoj i inozemstvu. Utemeljitelj je i vođa Boilers Quarteta za koji sklada i s kojim je objavio albume  “Some Blues”, “Abstract Lights” i “St. Miles Infirmary”, u suradnji s Boškom Petrovićem, te “Boilers All Starsa” s kojim je snimio album “That’s It”. Kao vođa trubačke sekcije bio je predstavnik Hrvatskoga radija u EBU Big Bandu na koncertima 2001. u Nizozemskoj.

Dobitnik je nagrade Status HGU za najboljeg jazz trubača i krilničara 2015. Godine. Davor Križić je za projekt “Davor Križić Experiment” nagrađen nagradama Porin u svim jazz kategorijama.

Pokrovitelj koncerta  je Grad Koprivnica.