Korg Wavedrum Global Edition – uvjerljiva synth udaraljka

Korg-Wavedrum-Global-EditioNovi Korg Wavedrum je najnovija perkusija iz druge generacije Korg-ovih synth perkusija. Kao i prethodnice, i ovaj se može svirati kao akustičnu udaraljku. Udaranje rim-shot-a palicom ili batićem, sviranje rukama prstima, sviranje metlicama, sve to daje isti efekt kao i sviranje na akustici. Wavedrum je također moguće koristiti sličnom tehnikom kao i onom kod sviranja conga ili bongosa.

Osim metalik-plavog aluminijskog obruča, ovaj model izgleda identično kao i originalni WD-X i Oriental modeli. No ispod haube neke su stvari ipak drugačije, a to su neka poboljšanja koje je Korg uveo u ovaj modela koja utjeću pozitivno na kvalitetu zvuka te svirljivost. To uključuje rang novih PCM zvukova/instrumenata, dodatne DSP algoritme i povećanu dinamičku osjetljivost instrumenta. Zvukovi su stvoreni kombinacijom PCM sample-ova s raznim algoritmima. Ovaj visoko sofisticirani proces proizvodi zvukove koji se prostiru od totalno realnih do potpuno nerealnih zvukova. Sve što je potrebno za kontrolu Wavedrum-a su šest gumbova i dva pot-a. Serija LED-ica i alfanumerički display daju dovoljno informacija o funkcijama Wavedrum-a.

Sviranje na Wavedrum-u ne može biti jednostavnije. Odaberite ´Live´ mode i počnite svirati. Senzitivnost i realnost sviranja je jednostavno fenomenalna. Sviranje uz loop-ove je još jedna stavka koja je iznimno zabavna, dok vam aux input dozvoljava da svirate uz pjesme sa svojeg CD/MP3 player-a, također, ovaj input možete koristiti za još jedan Wavedrum. Preset-ova ima čitavo more. Navedimo recimo jedan preset u kojem udarcem rukom proizvedete zvuk vjetra te onda pritskom na opnu utječete na pitch, agresivnost zvuka itd. Za razliku od jednostavnosti korištenja različitih zvukova, uređivanje istih je ipak malo kompliciranije no ipak opcija ima mnogo tako da editiranje neće biti problem. Zahvaljujući visokoj senzitivnosti i Remo Fiberskyn opni te odličnim zvukovima lagano se desi da zaboravite da svirate elektroničku perkusiju.

Uz oblilje zvukova, odličnih performansi, jednostavnosti korištenja, te sveopćoj kvaliteti Korg Wavedrum-a, moramo definitvno zaključiti kako se radi o vrlo kvalitetnom instrumentu sa soničnim mogućnostima koje su skoro beskonačne.