Lačni Franz uz Davora Gobca, Saru Renar i Rezerve na pozornici kluba Boogaloo

Foto: Miro Mojcen

U četvrtak 23. ožujka u zagrebački Boogaloo Club vraća se legendarni slovenski bend Lačni Franz, jedan od najglasovitijih regionalnih sastava 80-ih i 90-ih predvođen vrsnim kantautorom Zoranom Predinom.

Pored Lačnog Franza pozornicu kluba Boogaloo zaposjesti će i gosti – sjajna zagrebačka kantautorica Sara Renar i karizmatični Davor Gobac, frontman grupe Psihomodo Pop, koji će s Lačnim Franzom izvest nekoliko njegovih pjesama. Kao uvod u ovaj koncert nastupiti će nove nade hrvatske rock scene, makarske Rezerve koje su zainteresirale javnost obradom pjesme „Zona sumraka“, u originalu grupe Film, zagrebačkih legendi novog vala, i koju je pohvalio i sam pjevač Jura Stublić.

Priča jednog od najvećih rock bendova ovih prostora započela je 1979., da bi album prvijenac pod naslovom „Ikebana“ snimili za samo 36 sati i objavili 1981. Uslijedili su albumi „Adijo pamet“, „Ne mi dihat za ovratnik“, koji im donosi prvi hit, „Slišiš, školjka poje ti!“, „Slon med porcelanom“, „Na svoji strani“, „Sirene tulijo“,…, a davne 1994. objavljuju četvrti album simboličnog naziva „Zadnja večerja“.

Nakon pauze od preko dva desetljeća, Lačni Franz prošle je godine objavio studijski album “Svako dobro” u izdanju Croatia Recordsa. Taj je album glazbena kritika uvrstila među najbolje prošlogodišnje albume te je je nedvojbeno jedan od najiščekivanijih diskografskih događaja zadnjih godina. Predin i njegov sastav ovim albumom donose fantastičnu kombinaciju onoga po čemu su pojedinačno i zajedno zaslužili svoj status – odlične, žive bendovske svirke i inteligentno duhovite tekstove osobne i društvene tematike.

Ulaznice u pretprodaji možete pronaći po cijeni od 60 kn, dok će na sam dan koncerta njihova cijena iznositi 80 kn.

U prodaji su također VIP ulaznice uz koje goste očekuje poseban doživljaj – sjedeće mjesto na povišenoj etaži sa šankom i konobarom. Cijena VIP ulaznica iznosi 120 kn u pretprodaji i 150 kn na ulazu. Broj VIP ulaznica je limitiran.

Službena prodajna mjesta:

  • Boogaloo – Ulica grada Vukovara 68 (radnim danom od 08 – 15 sati),
  • Dirty Old Shop – Tratinska 18,
  • Rockmark – Berislavićeva 13,
  • Kloto – Masarykova 14,
  • Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr.