Levee Walkers – nova supergrupa Gunsa, Pearl Jama i Screaming Trees

Levee Walkers

Tek nedavno smo objavili nastanak nove supergrupe Gone is Gone koju čine članovi Mastodona, Queens of the Stone Age i At the Drive-In, no izgleda da je došlo ono vrijeme u godini kada nove jednostavno počnu nicati poput šparoga poslije kiše.

Nova supergrupa ima sjedište u Seattleu i nosi ime Levee Walkers. Osnovali su ju Mike McCready iz Pearl Jama, Duff McKagan iz Guns N’ Rosesa te Barrett Martin iz Screaming Trees.

leveewalkersPrema službenoj biografiji ovog patchwork benda, sjeme ove suradnje posijano je još prije četvrt stoljeća lada je Mike, gitarist Pearl Jama prvi put ugledao Duffa kako svira bas na koncertu Guns & Roses, a taman nekako u to isto vrijeme snimio je i Barretta kako svira bubanj za Screaming Trees te su se „glazbene ideje počele formirati poput sjena koje se kreću pejzažem koji još nije moguće definirati.“ Prije dvije godine, kada su se bivši članovi Mad Seasona, McCready i Martin, našli radi oživljavanja ostavštine benda uz pomoć Duff McKagana i Chris Cornella, tri glazbenika su se opet srela i ideja Levee Walkers je rođena.

Odmah su i podjelili prve dragulje ove suradnje, pjesme “Freedom Song” i “Tears for the West” na kojima se našao i Jaz Coleman iz Killing Joke. Pjesme možete poslušati u cijelosti na službenoj stranici benda no, ne sumnjamo da će ih uskoro biti posvuda.