Lovepedal – Kalamazooooo

Iz USA-a, preko malih ekrana, pa do poda ispod stopala… Predstavljamo jednostavnu, Texas-type, bluese pedalu – Kalamazoo.

Radi se o jednostavnoj, true-bypass, drive pedali s chruncy karakterom. Na metalnom kućištu možemo pornaći dva velika pota level i drive te switch. Na prvi pogled izgleda ‘nothing much’ no ubrzo naše oko primjećuje dva mala pota naziva tone i glass.

Tone pot spojen je serijski u elektroničkom krugu i u principu služi kako bi se postigao smooth ton bez drastičnog gubitka visokih tonova. Jednostavno rečeno – kontrola i ‘peglanje’ visokih frekvencija. Glass pot ima suprotnu funkciju. Služi kao booster visokih frekvencija bez gubitka frekvencija u low području. Komponente su smještene u čvrsto (lijevano) aluminijsko kućište pomalo ‘sirovog’ finiša s vintage i hand-made dojmom. Iako Kalamazoo neće pokazati veliko zvučno područje zasigurno možemo reći kako se radi o pedali s karakterom. Točnije, tonom s sweet i chimy high frekvencijama koje se nikada ne urušavaju. Od chiming cleana do bluese drive nećete ostati ravnodušni uz dobru kontrolu visokih tonova cijelim putem.

Kalamazoo je napravljen i za vrlo dobar odziv s high-output pickupovima. Stoga nema brige da li ste ‘uštekali’ Vašeg ljubimca s tex-mex single coilom ili high-output humbuckerom. Pedala dolazi u silver i gold varijanti…