Manu Chao La Ventura s uvodom domaćih S3ngsa

s3ngs

Rasprodanom trećem koncertu Manu Chaa u Hrvatskoj, koji će se održati 04. travnja u Maloj dvorani Doma sportova, stiže pojačanje domaćeg mladog tročlanog sastava iz Zagreba- S3ngs.

S3ngs su mladi zagrebački indie rock trio poznat po svojim iskrenim i dinamičnim nastupima te su nedavno objavili debitantski album. Aktivni od 2007., u posljednje četiri godine odradili su više od 70 koncerata diljem Hrvatske, BiH i Slovenije, izdali dva EP-a "Gledam Balkan s balkona" i "S čim da te lupim", a prošle godine izašao je i njihov dugoočekivani album "Moderno trijezan" na nezavisnoj etiketi OSA. Zahvaljujući brzim ritmovima, kvalitetnim tekstovima i žestokom zvuku u kojem se osjete snažni utjecaji new wavea, rocka, punka te britanskog rocka šezdesetih, album je brzo zapeo za oko brojnim domaćim glazbenim kritičarima koji ne štede pohvale na račun benda.

Dubravko Jagatić ih opisuje kao "bend u kojem leži budućnost hrvatskog rocka jer su uspjeli obuhvatiti u svojim pjesmama utjecaje globalnih i lokalnih rock veličina kao i svježinu čitave nove generacije mladih rokera koji grizu sve pred sobom kako bi pokazali što znaju i umiju ", Aleksandar Dragaš smatra da "zvuče upravo onako kako bi trebali zvučati suvremeni hrvatski rock-bendovi", dok Zlatko Gall opisuje album na sljedeći način; "Čvrsta ritam sekcija, zvečeće i praskave gitare te sjajan vokal konstanta su albuma koji, pored odličnih žestica, nudi i zanimljive izlete."