MANU CHAO u KOPRU

ManuChaoKoperwebflyManu Chao, revolucionar ritma i riječi, nakon dvije godine ponovo dolazi u Sloveniju. Ovoga puta u primorski grad Koper. Triputa je u Ljubljani oduševio publiku sa svojom nevjerojatnom energijom i triputa je publika vikala „hoćemo još“! Ovoga ljeta će Mano Caho nastupiti na slovenskoj obali, pod zvijezdama, u neposrednoj blizini mora, gdje će izvest svoje narodne himne, poput Clandestino, Bongo Bong, Me Gustas Tu, Politik Kills, Mi Vida, Welcome to Tihuana, Je ne t’aime plus…

Poznat po višesatnim, pozitivnom energijom napucanim koncertima Manu Chao 15. srpnja u Koper dolazi sa sastavom La Ventura kojeg čine gitarist Madjid, basist Gambeat i bubnjar Garbancito. Ova turneja bit će pojačana s još dva puhača, a set listu osim najvećih himni kao što su “Bongo Bong”, “Clandestino”, “Me Gustas Tu”, “Rainin’ In Paradize”, “Mi Vida”, “Politik Kills” ili “Mala Vida”, činit će i brojna iznenađenja, neke neobjavljene pjesme i obrade.

Revolucionarno prodoran i podjednako miroljubiv, poznat po svom društvenom aktivizmu i nezadrživim stihovima, Manu Chao jedan je od najutjecajnijih glazbenika u novijoj povijesti, hvaljen podjednako širom planete uz koncerte na pet kontinenata. Francuski umjetnik i aktivist španjolskog porijekla, svoj karakterističan zvuk gradio je kroz razne punk utjecaje kao što su The Clash, Jam ili Dr. Feelgood. Manu, kao nijedan muzičar na svijetu, objedinjuje punk stav, liričnost šansona, ritmiku salse, egalitarizam reggaea i euforiju ska muzike, što njegovim pjesmama daje poseban okus, blizak publici sa svih meridijana. Svoje pjesme pjeva na čak sedam jezika, a teme obuhvaćaju političku kritiku, imigraciju, ljubav, život u getu, slobodu mišljenja i življenja, te priče o autentičnim događajima iz svog živopisnog iskustva. U karijeri koja traje malo manje od tri desetljeća Manu se prvo djelovao u kultnom bendu Mano Negra, da bi se nakon raspada 1995. odlučio na solo karijeru, što se pokazalo kao ispravna odluka. Četiri sjajna studijska albuma, od kojih su najzapaženiji bili “Clendestino” i “Proxima Estacion: Esperanza”, doveli su Manua na najveće svjetske pozornice.

Koncert će se održati na koparskom Ukmarjevom trgu, a početak je najavljen za 20:30 sati. Ulaznice po cijeni od 25 eura moguće je kupiti preko Eventima, www.eventim.si, www.eventim.hr.