Mašinko – “Srkijev san 21”

Mašinko je jučer na opće veselje svekolike publike objavio svoj novi singl “Srkijev san 21” koja će se naći na split ploči Mašinko: MAJMUN GODINE / Debeli precjednik: GODINA MAJMUNA u izdanju Dirty Old Label i Moonlee Records.

Kako je bend objavio na YouTube kanalu – “video je snimljen na Brkićevoj rođendanskoj fešti sredinom ljeta 2016. u Feričancima. Hvala Brki i njegovoj familiji na gostoprimstvu i Matiji što je doveo tamburaše, Srkiju je bilo odlično.”

Pjesma je snimljena u zajedničkoj produkciji talentiranog Marka Mrakovčića i benda Mašinko, za miks i mastering je bio zaslužan Leonard Klaić, dok kameru i postprodukciju potpisuje Andrija Ražnatović.

Mašinko nastaje 2010. godine u Zagrebu. Uz male rotacije članova po instrumentima i jednu privremenu zamjenu na poziciji gitare, trenutno su u sastavu svi koji su ikada prošli kroz njega. Iste godine u jedan dan snimanja stvorili su svoj album prvijenac – “Mašinko”, te sa prijateljima iz Frakture Mozga izdaju i božićni split-singl “Sretan Božić (bit će bolje)”. Godine 2011. ulaze u studio te u istoj kombinaciji objavljuju split album “Frakturko”. Te sezone svirali su u zagrebačkoj Areni kao predgrupa hrvatskim punk rock legendama Hladnom pivu. Sljedeće godine objavili su svoj prvi spot za pjesmu “Kako je Potjeh tražio rakiju”, a nakon njega i spotove za pjesme “Erupcija sreće” i “Sretan”.

U siječnju 2014. Mašinko objavljuje singlove “Oči pune suzavca” i “Nešto novo nešto divlje”, a nekoliko tjedana kasnije izlazi im i posljednji album “Svugdje je doma, ali lijepo je najljepše”. Novi album je oduševio i kritičare i publiku te je pokazao kako je Mašinko definitivno bend čiju budućnost vrijedi pratiti. Album je objavljen u digitalnom obliku kao besplatni download te u jedinstvenom vinilnom izdanju u omotu koji se rasklapa u društvenu igri.